Μνημείο αφιερωμένο στα θύματα του κομμουνισμού στην Πράγα

Η απαράδεκτη απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σύριζα-Ανελ να μην παραστεί στο συνέδριο της Εσθονικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων και η παράλληλη άρνησή του να αναγνωρίσει την εγκληματική φύση του κομμουνισμού ρεζίλεψε διεθνώς την Ελλάδα και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από όλους όσους έχουν την παραμικρή σχέση με την κοινή λογική.

Όπως ήταν αναμενόμενο, από την αισχρή αυτή προσπάθεια ‘ξεπλύματος’ των κομμουνιστικών εγκλημάτων δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν οι εν Κύπρω ιδεολογικοί απόγονοι και επίδοξοι συνεχιστές των απανταχού κομμουνιστών του ΑΚΕΛ.

Με αλλεπάλληλα δημοσιέυματα και αναρτήσεις σε όλα τα κομματικώς ελεγχόμενα από το ΑΚΕΛ Μέσα (Χαραυγή, Διάλογος, Άστρα), παρουσιάζουν ως μεγάλο λάθος των Εσθονών την καταδίκη μέσω της Προεδρίας της Ε.Ε. των εγκλημάτων του κομμουνισμού και συγχαίρουν τον Κοντονή για την ‘σθεναρή’ του στάση.

Χωρίς ίχνος ντροπής τα ορφανά του Μαρξ που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο προσπαθούν να ‘βγάλουν λάδι’ τους κομμουνιστές συντρόφους τους σε Κίνα, πρώην ΕΣΣΔ και όπου αλλού αιματοκύλισαν τους λαούς τους και εξολόθρευσαν με βάρβαρους τρόπους εκατομμύρια αθώων ανθρώπων. Τα θύματα των κομμουνιστικών καθεστώτων ξεπερνούν ακόμη και με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς τα 100 εκατομμύρια, (μόνο στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας τα θύματα ξεπερνούν τα 65 εκατομμύρια) ενώ είναι σε όλους γνωστός ο απολυταρχικός και αντιδημοκρατικός χαρακτήρας των καθεστώτων αυτών που δυνάστευσαν πολλούς λαούς για δεκαετίες.

Απαγόρευση εκλογών και διάλυση όλων των κομμάτων πλην του κομμουνιστικού, διώξεις, φυλακίσεις ακόμη και εξόντωση όλων των πολιτικών αντιπάλων και των αντικαθεστωτικών, απαγόρευση των θρησκειών με παράλληλη λεηλασία των λατρευτικών ναών, πλήρης έλεγχος της κοινωνικής και προσωπικής ζωής, απόλυτη φτώχεια και ξεπεσμός για τεράστια τμήματα του λαού είναι λίγα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ‘ορθόδοξού΄ κομμουνιστικού καθεστώτος, από αυτά που θαυμάζουν οι κύριοι του ΑΚΕΛ.

Το ότι ο κομμουνισμός αποτελεί μια εκ φύσεως εγκληματική ιδεολογία που οδηγεί σε φρικώδη εγκλήματα κατά αντρών, γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων είναι δεδομένο και δεν αμφισβητείται από κανένα λογικό άνθρωπο σε αυτόν τον πλανήτη. Οι μόνοι που αρνούνται πεισματικά να αποδεκτούν κάτι τέτοιο είναι οι ελάχιστοι εναπομείναντες κομμουνιστές σε διάφορες χώρες οι οποίοι, ευτυχώς, μειώνονται σταθερά και σιγά σιγά εξαφανίζονται πολιτικά (βλέπε Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία).

Το ότι σε Ελλάδα και Κύπρο οι ιδεολογικοί απόγονοι των εγκληματιών δεν έχουν εξαφανιστεί πολιτικά, αλλά, αντιθέτως, είναι παρόντες στην πολιτική και στην κοινωνική ζωή, είναι σίγουρα ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει όλους τους νοήμονες πολίτες καθώς όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για το αίσχος αυτό.

Η περίπτωση ΑΚΕΛ, που ενώ παρουσιάζεται ως δημοκρατικό κόμμα με ευαισθησίες στα θέματα των γυναικών, των εργατών, των προσφύγων και των μετανατών, παράλληλα υπερασπίζεται τα δολοφονικότερα απολυταρχικά καθεστώτα που γνώρισε ο πλανήτης τον 20ο αιώνα δείχνει το μέγεθος της υποκρισίας των ανθρώπων αυτών και δικαιώνει ακόμη μία φορά την λαϊκή ρήση «όποιος δεν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του».

Ο κυπριακός Ελληνισμός έχει τη γνώση και τη σοφία να κρίνει σωστά και είναι σίγουρο πως θα στείλει τους θιασώτες της εγκληματικής αυτής ιδεολογίας εκεί όπου τους αξίζει, στον κάλαθο της ιστορίας, εξαφανίζοντάς τους σταδιακά από την κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας μας. Η τεράστια απώλεια ποσοστών του ΑΚΕΛ τα τελευταία χρόνια και η ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει το εν λόγω κόμμα είναι δείκτες ότι η κυπριακή κοινωνία ξυπνά και πορεύεται ορθώς.

ΥΓ. Το να αρνείσαι τα θύματα του κομμουνισμού που πρώτος αναγνώρισε ο Χρουτσόφ το 1956, δεν σε κάνει καλό κομμουνιστή, σε κάνει απλά γελοίο.

 

Άγγελος Ιωάννου

Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης ΕΛΑΜ

Κομμουνιστής στρατιώτης σκοτώνει αγρότη στην Κίνα.