Μετά τα απανωτά και πολλαπλά φαγοπότια στις Ελβετίες και μετά τις επισκέψεις στα κατεχόμενα ακόμη και από αρχηγούς κομμάτων, αποφάσισαν και λόγω των προεδρικών εκλογών να μιλήσουν για τουρκική κατοχή και εισβολή.

Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο. Φαίνεται πώς στην Κυβέρνηση αποφάσισαν να αλλάξουν λίγο την ρότα και αυτό διότι διαπιστώνουν ότι η πολιτική τους και η γραμμή που ακολουθούσαν δεν τους βγαίνει.

Θυμίζουμε την χθεσινή δήλωση που η ιστοσελίδα μας(www.elamcy.com) σχεδόν την δημοσίευσε πρώτη πριν από πολλά άλλα ΜΜΕ σχετικά με την νέα στάση της τουρκίας στο κυπριακό. Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Τούρκος υπουργός επέλεξε τη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του Άλαν Ντάνκαν προκειμένου να τοποθετηθεί στο Κυπριακό. Ως γνωστό ο Άλαν Ντάνκαν είχε εκπροσωπήσει τη Βρετανία κατά τις συνομιλίες του Κραν Μοντάνα. Ο Ομέρ Τσελίκ εξέφρασε θλίψη γιατί η Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα κατέληξε σε αποτυχία και μετά από αυτή την δήλωση στην Κυβέρνηση αποφάσισαν να μας υπενθυμίσουν το θέμα τουρκικής κατοχής και εισβολής λες και εμείς τόσα χρόνια την ξεχάσαμε.

Ως εκ τούτου το ΕΛΑΜ δικαιώνεται πλήρως και αποδεικνύει ότι η στρατηγική του είναι η μόνη σωστή και ότι όλα αυτά τα χρόνια τα δήθεν μεγάλα κόμματα του τόπου με την συμπεριφορά και στάση τους έδιναν πάμπολλα δικαιώματα στην Τουρκία για όλη την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ