Οι λανθασμένες κινήσεις όλες αυτές τις δεκαετίες στο κυπριακό, η επιμονή για λύσεις τύπου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και η εμμονή του προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος περισσότερο ασχολήθηκε με τις συνομιλίες στις Ελβετίες παρά με τα εσωτερικά προβλήματα στην Κύπρο (εξαιρείται το περιβόητο και περιλάλητο κούρεμα των καταθέσεων) μας οδήγησαν στις καταστάσεις που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτή την φορά σειρά πήρε ο Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος μεταξύ πολλών άλλων τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έχουν τελειώσει και με κανένα τρόπο δεν έχουν παγώσει ή ανασταλεί. Ο Τούρκος Υπουργός, Ομέρ Τσελίκ τόνισε ακόμη δεν έχουν χαλάσει οι σχέσεις Τουρκίας Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλοντας με την ενέργεια αυτή όχι μόνο να δείξει ότι υπήρχε ενδιαφέρον από την ίδια την Τουρκία για λύση του κυπριακού, αλλά παράλληλα να αφήσει και τις πόρτες ανοικτές σε σχέση με την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε ότι ενεργήσαμε λάθος και ότι όλο αυτό το πείσμα για παραχωρήσεις για χάρην του Μουσταφά, έδωσαν το δικαίωμα στην Τουρκία, αλλά και στους ψευδοπαράγοντες τους ψευδοκράτους να αλωνίζουν σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ