Αντιπροσωπεία της Ε.Ο. Λεμεσού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) έδωσε έντονα το παρόν της στο ετήσιο Εθνικό μνημόσυνο του ήρωα της Γεράσας, Λοχία Σάββα Σάββα. Το 20χρονο παλληκάρι από την Γεράσα υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στο 212 Τ.Π., όταν έπεσε ηρωικά μαχόμενος εναντίον του τούρκου εισβολέα στις 16 Αυγούστου στην μάχη του Αεροδρομίου της Λευκωσίας. Αξίζει να σημειωθεί πως την στιγμή της θυσίας του, ύψωσε από το όρυγμά του την Γαλανόλευκη, δίνοντας θάρρος τόσο στους συμπολεμιστές του, αλλά και στους ΕΛΔΥΚάριους στα παραπλήσια ορύγματα.

Στο μνημείο του ήρωα, που δεσπόζει στην είσοδο του χωριού, στεφάνι εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε ο Επαρχιακός Επικεφαλής Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου, εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ στεφάνι κατέθεσε ο αναπληρωτής Επαρχιακός Γιώργος Γεωργίου και εκ μέρους της Ε.Ο. Λεμεσού το στέλεχος Αντρέας Αντρέου (Γεράσας).

Μπροστά στο μεγαλείο του 20χρονου Λεβέντη από την Γεράσα, οι ΕΛΑΜίτες κλίνουν ευλαβικά το γόνυ, δίνοντας όρκο πως: «Η σημαία που ύψωσες την στιγμή της θυσίας σου δεν θα πέσει ποτέ. Υπάρχον πλέον χιλιάδες μαυροντυμένοι νέοι που θα την υψώνουν περήφανα, θυμίζοντας σε όλους πως τούτη η γη είναι Ελληνική».