Παρά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στο Κρανς Μοντάνα, μετά ακόμα και τις τραγικές και συνάμα επικίνδυνες υποχωρήσεις, η Κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να δει την επόμενη μέρα. Αντιθέτως, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, εκφράζει ετοιμότητα να επιστρέψει πίσω σε ένα άγονο διάλογο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια είτε σε νέο αδιέξοδο, είτε σε «λύση» τουρκικών προδιαγραφών.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει την απογοήτευση του, αφού όλες οι συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου αναλώθηκαν στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία και όχι στην ουσία, ούτε στο τι θα πράξουμε από εδώ και πέρα. Στον αντίποδα, βλέπουμε την τουρκική πλευρά να προχωρά σε νέες κινήσεις και σχεδιασμούς.

Καλούμε εκ νέου την Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι τυχόν παραμονή στο συγκεκριμένο πλαίσιο συνομιλιών είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Θα πρέπει να προχωρήσουμε, αξιοποιώντας μια ακόμη ευκαιρία που έχουμε, για να απαιτήσουμε το δίκαιο του λαού μας για την δημιουργία ενός φυσιολογικού κράτους, μακριά από το έκτρωμα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)