Να που μας έφτασαν οι συνεχείς υποχωρήσεις και όλη αυτή η μανία για συζητήσεις στις Ελβετίες για λύσεις τύπου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Η μη καταγγελία της Τουρκίας, αλλά και η όλη στάση του Μουσταφά Ακκιντζί, καθώς και τα χαϊδέματα από πλευράς των δύο δήθεν μεγάλων κομμάτων μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Εξηγούμε ευθύς αμέσως:

Σχέδιο αναγνώρισης του ψευδοκράτους κατέθεσε στον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Εσπεν Μπαρθ Άιντε η πρόεδρος της ψευδοβουλής Σιμπέλ Σιμπέρ, η οποία με την πράξη της αφήνει για πολλοστή φορά εκτεθειμένους τους θιασώτες της ΔΔΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχέδιο περιλαμβάνονται η διεκδίκηση από πλευράς ψευδοκράτους, ισότιμης πολιτικής αναγνώρισης με την Κυπριακή Δημοκρατία και ισότιμη πολιτική αναγνώριση των Τουρκοκυπρίων ως «λαού». Όπως ισχυρίζονται τουρκοκυπριακά μέσα, η κ. Σιμπέρ υποστηρίζει ότι η πλέον σημαντική παράμετρος των Ηνωμένων Εθνών, η παρουσία δύο λαών -σύμφωνα με την έκφρασή της- με ίσα δικαιώματα, παραγνωρίζεται.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ