Η σημερινή μαύρη επέτειος της δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ υπενθυμίζει σε όλους το πραγματικό πρόσωπο της τουρκικής πλευράς, το οποίο οι εκάστοτε Προέδροι, Κυβερνήσεις και πολιτικά κόμματα με την ενδοτική πολιτική που ακολούθησαν, δήθεν εξευμενισμού της Τουρκίας, κατάφεραν να εξιλεώσουν αντί να αναδείξουν και μαζί να υποβαθμίσουν το Κυπριακό πρόβλημα.

Επί τη ευκαιρία της σημερινής επετείου, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλούμε την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές, πριν την 14η Αυγούστου που είναι η ημέρα δολοφονίας του Σολωμού Σολωμού, να παραχωρήσουν άδεια για ανέγερση μνημείου εις μνήμη των δύο ηρωομαρτύρων ως ελάχιστο φόρο τιμής, στο σημείο της θυσίας τους.

Να θυμίσουμε ότι από την πρώτη μέρα ένταξης μας στην Βουλή, εγείραμε θέμα για το μνημείο, χωρίς η Κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και χωρίς να εξηγηθούν οι λόγοι κωλυσιεργίας.

Είναι ντροπή, οι εργασίες για διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, απαλλοτριώνοντας χωρίς καμία ειδοποίηση περιουσίες προσφύγων, για δημιουργία δρόμου δίπλα από το σημείο που άφησαν την τελευταία του πνοή ο Τ. Ισαάκ και ο Σ. Σολωμού και στον αντίποδα, εδώ και τόσα χρόνια, να μην παραχωρείται άδεια για ανέγερση μνημείου.

Είναι ασέβεια προς την μνήμη των δύο ηρωομαρτύρων και ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει δημόσια εξηγήσεις.

Κλείνοντας, καλούμε την Κυβέρνηση να αιτηθεί άμεσα να παραδοθούν στις αρχές της Δημοκρατίας οι δολοφόνοι των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)