Αυξητικές τάσεις δείχνουν τα στοιχεία για τον τουρισμό, καθώς όπως αναφέρουν οι σχετικές έρευνες υπάρχει ραγδαία άνοδος στην άφιξη τουριστών.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) σίγουρα χαιρετίζει την τουριστική αύξηση, καθώς δίνει ανάσες στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, κάτι που σίγουρα το χρειαζόμαστε.

Δεν μπορούμε όμως να κρύψουμε τον προβληματισμό μας για την διέλευση τουριστών μέσω των οδοφραγμάτων στα κατεχόμενα. Θέτουμε όμως ξανά δημοσίως προς τον αρμόδιο Υπουργό κάποια ερωτήματα:

– Πόσοι τουρίστες έρχονται στην Λάρνακα και μεταβαίνουν στα κατεχόμενα;

– Γιατί συνεχίζει η Κυβέρνηση να επιτρέπει μια παρανομία να συντελείτε μπροστά στα «μάτια» της, δηλαδή να επιτρέπει σε ταξί των κατεχομένων να παραλαμβάνουν ανενόχλητα τουρίστες από το αεροδρόμιο και να τους μεταφέρουν στις κατεχόμενες περιοχές;

– Πόσα χρήματα χάνει η Κυπριακή Δημοκρατία;

Καλούμε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να δώσουν στην δημοσιότητα τα ακριβή στοιχεία.

Επιπλέον, επί του ιδίου θέματος, εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας για την διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, αφού κάτι τέτοιο θα επηρεάσει τον τουρισμό στις περιοχές της ελεύθερης Αμμοχώστου, στέλνοντας ακόμα περισσότερους τουρίστες στα κατεχόμενα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει για πολλοστή φορά την πάγια του θέση για άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)