Σε έδαφος που ανήκει και ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία πανηγυρίζουν σήμερα Τουρκοκύπριοι και έποικοι τον βομβαρδισμό της Τηλλυρίας τον Αύγουστο του 1964.

Συγκεκριμένα, 50 περίπου λεωφορεία από το ψευδοκράτος δρομολογήθηκαν σήμερα για να μεταβούν στο χώρο όπου σαν σήμερα η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε με βόμβες Ναπάλμ. Με απλά λόγια, ανοίγουμε την πόρτα του σπιτιού μας στους δολοφόνους των προγόνων μας για να εορτάσουν την επέτειο που μας επιτέθηκαν.

Οι σημερινοί πανηγυρισμοί του ψευδοκράτους φέρνουν στη μνήμη της Κυπριακής Δημοκρατίας μία από τις τραγικότερες στιγμές της ιστορίας της, αφού αποτέλεσε την απαρχή της ένοπλης δράσης της Τουρκίας στην Κύπρου με αποκορύφωμα την στρατιωτική εισβολή το 1974.

Το γεγονός πάντως πως ακόμη η σημερινή μέρα εορτάζεται δείχνει τη θέληση των Τουρκοκυπρίων για διχοτόμηση της Κύπρου. Με απαρχή το Δεκέμβριο του 1963 και την απόσυρση των τουρκοκυπρίων από τις δομές του νεοσύστατου κυπριακού κράτους άρχισε η προσπάθεια τους για να μοιράσουν το νησί.

Η σημερινή κίνηση υπό την ένοχη σιωπή της Κυπριακής Δημοκρατίας φανερώνει με κάθε τρόπο το πως εννοούν τον όρο «επαναπροσέγγιση» στα κατεχόμενα. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μαζί με την αντιπολίτευση διαγράφουν την ένδοξη ιστορία του τόπου μας με το πρόσχημα του «Μέτρου Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», οι Τουρκοκύπριοι πανηγυρίζουν τον βομβαρδισμό των εδαφών μας.

Και επειδή τον τελευταίο καιρό ο νεοσουλτάνος ανέφερε τα Κόκκινα, οι ΕΛΑΜίτες του απαντούν ξανά, όπως τους δίδαξε η ελληνική ιστορία: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

.