Δυναμική ήταν όπως κάθε χρόνο η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο ετήσιο μνημόσυνο των ηρωωμαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στο Παραλίμνι. Οι Έλληνες Εθνικιστές αποδεικνύουν έμπρακτα πως δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί η μνήμη του Τάσου και του Σολωμού, που τον Αύγουστο του 1996 δολοφονήθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας, καθώς δεν συμβιβάστηκαν ποτέ με την κατοχή και έμειναν πιστοί μέχρι τέλους στο όραμα της Απελευθέρωσης.

Στο κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου έλαβε χώρα τρισάγιο στο μνημείο  των ηρώων, προς τιμή των σύγχρονων ηρωωμαρτύρων του Ελληνισμού στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου και ο βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης.

Με το πέρας του τρισάγιου, οι συναγωνιστές κατευθύνθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας, στο σημείο όπου δολοφονήθηκαν οι Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού. Ολιγομελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον βουλευτή Αμμοχώστου Λίνο Παπαγιάννη, εισήλθαν εντός της νεκρής ζώνης, προσεγγίζοντας το σημείο της θυσίας των ηρώων, εναποθέτοντας στεφάνι προς τιμή τους.

Ακολούθως, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον τούρκο εισβολέα, τα μέλη του ΕΛΑΜ έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο, στέλνοντας το μήνυμα πως τούτη η γη είναι Ελληνική και καμία «λύση» Ομοσπονδίας δεν θα γίνει ανεκτή.

Οι  Έλληνες Εθνικιστές συνεχίζουν τον αγώνα, στον δρόμο της Ελευθερίας που χάραξαν με την θυσία τους ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού. Ένα αγώνα που θα δικαιωθεί όταν κυματίσει η γαλανόλευκη στον ιστό που σκαρφάλωσε ο Σολωμός Σολωμού, όταν επιτέλους γίνει πράξη το σύνθημα που αναγράφονταν στην φανέλα του Τάσου Ισαάκ, «Απελευθέρωση η μόνη λύση».

«Ισαάκ, Σολωμέ, Δεν θα σας Ξεχνώ Ποτέ»