Μεγάλο μέρος της συνεδρίας αναλώθηκε για το τι έγινε στο Κρανς Μοντανά. Εμείς, ως Κίνημα, θεωρούμε ότι οι συνεδρίες θα πρέπει να αναλώνονται στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν στο Κυπριακό και το τι πρέπει να πράξουμε από εδώ και πέρα.

Όσον αφορά την πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εμείς εκφράσαμε την έντονη και κάθετη διαφωνία μας, καθώς τυχόν παραμονή και εμμονή στο συγκεκριμένο πλαίσιο Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, δεν αποτελεί πολιτικό ρεαλισμό, αλλά αποδείχθηκε ότι είναι εσφαλμένο και επικίνδυνο.

Τέλος, όσον αφορά τις τουρκικές προθέσεις για τα Μαρωνίτικα χωριά και την Αμμόχωστο, εμείς βλέπουμε ότι αυτό πηγάζει μέσα από ένα ολέθριο λάθος του παρελθόντος· το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Θα έπρεπε τα οδοφράγματα να ήταν κλειστά, γιατί το Κυπριακό δεν αποτελεί δικοινοτική διαφορά, ούτε πρόβλημα διακίνησης, αλλά πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Αυτή την στιγμή επιτρέπουμε στους συμπατριώτες μας να μεταβαίνουν σε υπό κατοχή έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας λες και είναι τουρίστες, υποβαθμίζοντας το Κυπριακό πρόβλημα.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)