Όλα αυτά τα χρόνια που το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο δραστηριοποιείται στην πολιτική σκηνή της Κύπρου έχουμε ακούσει τα πάντα για το τι είμαστε και το τι πιστεύουμε. Στην πραγματικότητα όμως κανείς από όλους αυτούς που μας συκοφαντούν δεν ξέρουν την Ιδεολογία του Κινήματός μας. Το ΕΛΑΜ, λοιπόν, είναι ένα εθνικιστικό – πατριωτικό κίνημα. Ιδεολογία μας είναι ο Λαϊκός Εθνικισμός. Τι όμως σημαίνουν αυτές οι δύο λέξεις;

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ: Εθνικισμός για μας είναι η ενεργητική αγάπη προς την Πατρίδα μας. Αγαπάμε την πατρίδα μας και αγωνιζόμαστε για αυτήν. Αυτή είναι η διαφορά από τον έμφυτο σε όλους πατριωτισμό.

Ο αγώνας για επιβίωση του Έθνους μας είναι καθημερινός και συνεχής. Θέτουμε το Έθνος μας πάνω από όλα και αποτελεί για εμάς μία οικογένεια που θα πρέπει να προστατευθεί και εν συνεχεία να επιβιώσει στο πέρας των αιώνων.

Το ότι αγαπάμε την πατρίδα μας δεν σημαίνει ότι απαραίτητα μισούμε τις πατρίδες των άλλων. Αντιθέτως ο Εθνικισμός διακηρύττει πως ο κάθε άνθρωπος πρέπει να αγωνίζεται για το Έθνος του και πως ως Εθνικιστές τον σεβόμαστε στο βαθμό που μας σέβεται κι αυτός.

ΛΑΪΚΟΣ: Ο όρος Λαϊκός καταδεικνύει τον κοινωνικό χαρακτήρα του κινήματός μας.

Λανθασμένα πολλοί μας αποκαλούν ακροδεξιούς. Το πιο μεγάλο ψέμα! Καμία σχέση δεν έχουμε με τα ψεύτικα διλήμματα δεξιάς και αριστεράς. Η κοσμοθεωρία του Εθνικισμού δεν χωράει στα καλούπια των άκρων, αλλά αντιθέτως τα υπερβαίνει. Όσο εχθρός αποτελεί για εμάς ο καπιταλισμός, ανάλογος εχθρός είναι ο κομμουνισμός. Αντιτασσόμαστε εξίσου και στις δύο αυτές ιδεολογίες, θεωρώντας πως αποτελούν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και αποτελούν τους χειρότερους εχθρούς των Εθνών και των Λαών.

Η καταπίεση των οικονομικά ασθενέστερων συμπατριωτών μας από τους μηχανισμούς της οικονομικής ολιγαρχίας μας βρίσκει πολέμιους και αποφασισμένους να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του λαού και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, καθιστώντας το νησί μας ένα αξιοπρεπές κράτος.

Επίσης, όλα αυτά τα χρόνια ακούμε διάφορους να διαλαλούν πως το ΕΛΑΜ είναι κίνημα ναζιστικό και φασιστικό. Πώς γίνεται όμως να ισχύει κάτι τέτοιο όταν ζούμε στην Κύπρο του 2017; Τι σχέση μπορούμε να έχουμε με τη Γερμανία και την Ιταλία του Μεσοπολέμου;  Με την ίδια λογική θα έπρεπε να είχαμε σχέσεις και με τους Γκρίζους Λύκους.

Στην ημικατεχόμενη Κύπρο των 40000 τούρκων στρατιωτών, των μνημονίων, της φτώχειας, της ανεργίας και της λιτότητας, στην Κύπρο της Focus, της διαφθοράς, της μίζας το ΕΛΑΜ δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη. Για να φοβίσουν όμως τους συμπατριώτες μας, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν αναλωθεί σε μία εκστρατεία λάσπης. Ο απλός λαός όμως τους διαψεύδει και δείχνει εμπιστοσύνη προς το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.

Κάπως έτσι, λοιπόν, με πολύ απλά λόγια ορίζει το ΕΛΑΜ το Λαϊκό Εθνικισμό. Αυτές είναι και οι ιδέες που πρέπει ο κάθε ένας από εμάς να μεταφέρει στους συμπατριώτες μας. Να γίνει ο αγγελιαφόρος της μεγάλης προσπάθειας που δίνει το ΕΛΑΜ και των σκληρών αρχών που θέσαμε από την αρχή, ακολουθήσαμε μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό στο μέλλον.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ΠΕΡΗΦΑΝΕ ΕΛΑΜΙΤΗ: ΠΙΣΤΕΨΕ, ΣΤΗΡΙΞΕ, ΑΓΩΝΙΣΟΥ!

 

Σωτήρης Ιωάννου
Πρόεδρος Μετώπου Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)