Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας newsbeast, οκτώ στους δέκα Γερμανούς είναι πεπεισμένοι ότι η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το 84% τάσσεται, επίσης, κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 82% υπέρ της απαγόρευσης των ομιλιών Τούρκων πολιτικών στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, μόνο το 5% των Γερμανών θα ταξίδευε πλέον στην Τουρκία, λόγω της πολιτικής κατάστασης, και το 89% δεν θα έκανε φέτος διακοπές στη χώρα αυτή όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η συστηματική πληροφόρηση για τα κατασταλτικά μέτρα της τουρκικής κυβέρνησης κατά των σκεπτομένων διαφορετικά, καθορίζει την εικόνα της Τουρκίας όπως επίσης και ο τόνος των Τούρκων πολιτικών απέναντι στην Γερμανία» είπε ο Πέτερ Μάνοτ, προϊστάμενος του τμήματος πολιτικών ερευνών του Ινστιτούτου YouGov, εξηγώντας τα αποτελέσματα της έρευνας.

Παρόμοιες αρνητικές τάσεις είχαν καταγραφεί και από σχετική έρευνα του περιοδικού Spiegel, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη: το 92% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν προτίθεται να κάνει διακοπές στην Τουρκία, λόγω της πολιτικής κατάστασης.

Ενώ αυτή είναι η επικρατούσα άποψη στην Γερμανία, στον αντίποδα στην Κύπρο, Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και αξιωματούχοι, είναι πεπισμένοι ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο Κυπριακό με ένα «έντιμο συμβιβασμό» με την Τουρκία, στο πλαίσιο της ΔΔΟ.

Επιπλέον, παρά την αρνητική άποψη που επικρατεί εις βάρος της Τουρκίας σε ολόκληρη την Ευρώπη και όπως βλέπουμε στην συγκεκριμένη έρευνα, κυρίως στην Γερμανία, το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει εξαφανισμένο και παρουσιάζεται ανίκανο να αξιοποιήσει τις καταστάσεις, υπέρ των Εθνικών μας συμφερόντων.