«Εμπρός, πάντα εμπρός, μας οδηγεί του Ελληνισμού το Φως»

Αυτό το λαμπερό και απερίγραπτα φωτεινό Φως, το Φως της Ελλάδας μας, το Φως του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.Το Φως του Παρθενώνα σύμβολο της Ιστορίας του ανθρώπινου είδους, σύμβολο του μεγαλείου του Ελληνικού πνεύματος.

Το Φως του Μέγα Αλέξανδρου που σκόρπισε τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ελληνική γλώσσα στους «βάρβαρους». Το Φως των Σπαρτιατών μαχητών του Λεωνίδα, που δόξασαν τις Θερμοπύλες τους με μια φράση συνώνυμη της λιονταρίσιας Ελληνικής ψυχής: «Μολών Λαβέ», «Αν τολμάς, έλα να τα πάρεις».Το Φως του Χριστιανισμού, του Βυζαντίου, των Αετών της Πόλης και του Μαρμαρωμένου Βασιλιά.

Αυτό το Φως, που περικλείει στην αύρα του κι εμάς, τους Έλληνες της Κύπρου. Που ξεχύνεται από το χώμα και τα μνημεία του νησιού μας και μαρτυράει το Ελληνικό παρελθόν μας, την Ελληνική καταγωγή μας. Που μας δείχνει τον αγνό και καθάριο Ελληνικό δρόμο. Αυτόν που δεν έχει τέλος, αλλά μόνο συνέχεια, μόνο εξέλιξη.

Για αυτό το Φως θυσιάστηκαν ο Αυξεντίου, ο Παλληκαρίδης, ο Ισαάκ, ο Σολωμός και τόσα άλλα αθάνατα στους αιώνες παλλικάρια μας. Χρέος μας λοιπόν και καθήκον μας απέναντι στην υπέρτατη θυσία τους, να ΜΗΝ επιτρέψουμε σε κανένα να κλέψει το Φως μας. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να βεβηλώσει την ιερή καταγωγή μας.

Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο και τίμημα να τα διαγράψουν, άλλο τόσο θα μας βρίσκουν απέναντι τους. Θα είμαστε οι βράχοι, που λουσμένοι με το Φως, θα υπενθυμίζουμε στους πάντες, ότι:

Ο Αληθινός Έλληνας ΔΕΝ φοβάται.

Ο Αληθινός Έλληνας ΔΕΝ υποχωρεί.

Ο Αληθινός Έλληνας έχει ΠΑΝΤΑ το κεφάλι ψηλά.

Ο Αληθινός Έλληνας ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΟΤΕ.

Γιατί η Κύπρος είναι Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί ή να το θάψει και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το ξεπουλήσει, να το χαρίσει ή να σκύψει μπροστά στους δυνάστες του τόπου μας.

Η Εθνική Αντίσταση είναι πλέον η μοναδική επιλογή μας. Γιατί το Φως, πρέπει και επιβάλλεται, να παραμείνει για πάντα άσβεστο στο χώμα, στις καρδιές και στην ψυχή μας. Αυτή την δοξασμένη Ελληνική ψυχή που δεν γονάτισε και δεν λύγισε ποτέ. Για να μας παίρνει εμπρός, πάντα και μόνο εμπρός!

Μαρίνα Πολυκάρπου
Γραμματέας Κεντρικής Διεύθυνσης Οργανωτικού