Και όμως δεν διαψεύδεται η πληροφορία ότι Σύριοι ξυλοκόπησαν αστυνομικούς της ΜΜΑΔ σε γνωστό πάρκο στην Λευκωσία. Ας διερωτηθεί ο καθένας από εμάς τι θα γινόταν εάν συνέβαινε το αντίθετο και πόσες κατηγορίες θα βάραιναν τους αστυνομικούς και πόσοι και πόσοι θα χαρακτήριζαν το επεισόδιο ως ρατσιστικό.

Αξίζει να παραθέσουμε την είδηση για να διαπιστώσει ο καθένας από εμάς τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας και πώς οι γνωστοί-άγνωστοι των social media κατάπιαν την είδηση αυτή, ενώ εάν συνέβαινε το αντίθετο οι αστυνομικοί θα περνούσαν και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από «ιερά εξέταση» με τα δήθεν μεγάλα κόμματα να παίζουν και πάλι το γνωστό παιγνιδάκι περί ρατσισμού.

Σύμφωνα, λοιπόν με τα όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας, δύο μέλη της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης, πραγματοποιούσαν περιπολία στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία. Σε κάποια στιγμή, τα μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν δυο άτομα, να σπρώχνουν μια μοτοσικλέτα, και τους προσέγγισαν, προκειμένου να διερευνήσουν εάν πρόκειται για κλοπιμαία μοτοσικλέτα. Τότε, ο ένας εκ των δυο υπόπτων, ο οποίος είναι γνώστης πολεμικών τεχνών, επιτέθηκε στους δυο αστυνομικούς, κτυπώντας τους. Από την άλλη, ο δεύτερος ύποπτος, στη θέα των αστυνομικών, ανέβηκε στη μοτοσικλέτα και τράπηκε σε φυγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική είδηση έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον διότι ο ένας από τους δυο αστυνομικούς ήταν γυναίκα. Σκεφτείτε και πάλι τι θα γινόταν εάν συνέβαινε το αντίθετο ακόμη και από πολίτες εναντίον γυναίκας από την Συρία. Τα δυο μέλη της ΜΜΑΔ μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η γυναίκα αστυνομικός, κρατήθηκε για νοσηλεία, καθώς έφερε τραύματα στο πρόσωπο, ενώ ο δεύτερος ΜΜΑΔίτης που έφερε τραύμα στο χέρι, έτυχε των πρώτων βοηθειών και απολύθηκε. Το ΤΑΕ Λευκωσίας, που διερευνά το περιστατικό, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Σύριου υπόπτου, ο οποίος καταζητείται.

Εν κατακλείδι, είναι η ώρα να αναλάβει ο κάθε πολίτης τις ευθύνες του διότι το θέμα του ρατσισμού δεν είναι θέμα για να ασκεί κανείς πολιτική. Ας δει ο καθένας τις επιθέσεις ρατσισμού εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου και ας αφήσουν στο περιθώριο της δήθεν καλοπροαίρετες κριτικές για προστασία των αλλοδαπών.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ