“Κοίταξα πίσω μου, εἶδα ἱστορία· ἔνιωσα τὸν προορισμό.
Κοίταξα γύρω μου, εἶδα χάος· σκέφτηκα ὅτι χρειάζεται πρόσωπο.
Κοίταξα μπροστά μου, εἶδα δρόμο· κατάλαβα ὅτι ἀξίζει νὰ προσπαθήσω.
Κοίταξα μέσα μου, εἶδα πίστη· ἤξερα ὅτι θὰ φτάσω σίγουρα στὴ νίκη”

Κάπως έτσι αρχίζει και ο δρόμος του Εθνικιστή, μέσα από το Σπαθί και την Ασπίδα που κληρονόμησε από τη τιμημένη του Φυλή και μέσα από τις αντιξοότητες του σύγχρονου εκμαυλισμένου κόσμου ορκίζεται πίστη. Κόντρα στη αλλοτριωμένη συνείδηση ορκίζεται αγώνα, χωρίς συμβιβασμούς ορκίζεται εκδίκηση, για αυτούς που θα έρθουν και γι αυτούς που πέρασαν δίνει ιερό όρκο Απελευθέρωσης του Έθνους.

Ο Εθνικιστής αποτελεί πρότυπο ανθρώπου με υψηλά Ιδανικά και Αξίες, είναι παράδειγμα για τον συναγωνιστή του και απειλή για το ξεπεσμένο ανθρωπάκο που μπορεί να ξεβολέψει. Ο Εθνικιστής αναπνέει Ιστορία, για αυτόν ο Λεωνίδας δεν είναι ένας μακρινός πρόγονος, αλλά η άμεση συνέχειά του. Μέσα από τη φωτιά της μάχης, αναγεννάτε δυνατότερος, δίνει πνοή στο άπιαστο και στοχεύει στη τελειότητα. Για εκείνον, το Έθνος ως σύνολο και η συνέχιση του αποτελούν προτεραιότητα. Τα λάβαρα που υπερασπίζεται αντηχούν το σκοπό της ύπαρξής του, το αίμα των προγόνων του που πότισαν αυτά τα λάβαρα αποτελεί Ιερή εντολή συνεχούς Αγώνα προς δικαίωση τους. Δεν εκφοβίζεται από μικροπρέπειες, δεν καταδέχεται να καταπιαστεί με τα ευτελή, αλλά ως ρομαντικός οραματιστής κτίζει με τον Αγώνα του το μέλλον των επόμενων γενιών. Εφοδιασμένος με μια ασύγκριτα ακλόνητη πίστη, οδεύει προς τη νίκη μιας ελπιδοφόρας αυγής για το ένδοξο γένος του.

Το πρώτιστο όμως είναι ότι πιστεύει στη ομοψυχία του έθνους και την Ενότητα. Ξέρει ότι ο Εθνικός διχασμός θα αποδυναμώσει τη δυναμική του Έθνους και θα το οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς. Μέσα από τις σπαρακτικές εμφύλιες ιαχές του παρελθόντος, χωρίς να υποχωρεί, στοχεύει στην ισχύ εν τη ενώσει κρατώντας τα λάβαρα που μας ενώνουν ψηλά. Πολύ παραστατικά, μέσα από τους στίχους του μεγάλου Κωστή Παλαμά, ο Εθνικιστής προσηλωμένος στο τελικό στόχο είναι ο δημιουργός της μοίρας του. Είναι αυτός που αρνείται τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, την αντιπαλεύει και ταυτόχρονα εμμένει με πίστη σε στον Ιερό του στόχο:

Ἀκοῦστε. Ἐγὼ εἶμαι ὁ γκρεμιστής, γιατί εἶμ᾿ ἐγὼ κι ὁ κτίστης,
ὁ διαλεχτὸς τῆς ἄρνησης κι ὁ ἀκριβογιὸς τῆς πίστης.

Ο Εθνικιστής, ως πολεμιστής είναι περήφανος μα όχι αλαζόνας. Μιλά με τις πράξεις του και τη στάση ζωής του παρά με κίβδηλες υποσχέσεις και βαρύγδουπες δηλώσεις. Τον χαρακτηρίζει η ανθρωπιά για τον συνάνθρωπο του και η συνεχής στήριξη στους ακραιφνείς πυλώνες του Έθνους: τη ΠΑΤΡΙΔΑ τη ΘΡΗΣΚΕΙΑ και την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! Παρά τη λάσπη που δέχεται για την αμετανόητη στάση του, δεν λυγίζει. Αναμένει την κοινωνική απομόνωση από το παγκοσμιοποιημενο σύστημα που προωθεί την ηττοπάθεια. Το περιφρονεί αφού το σύστημα απαιτεί άλλα, αντιστέκεται στη μισελληνική προπαγάνδα της σύγχρονης θολοκουλτούρας και αναμένει δικαίωση.

Εν έτει 2017, η δάδα έχει ανάψει, η αρχή έγινε, τώρα ο κάθε Εθνικιστής οφείλει να συνεχίσει τον Αγώνα! Επιφορτισμένος με τα Ιερά και τα όσια του Έθνους, εφοδιασμένος με την Ασπίδα και το Σπαθί και ενωμένος με τα αδέρφια του οδεύει μόνο ΕΜΠΡΟΣ! Σίγουρος πια πως θα είναι ΝΙΚΗΤΗΣ!

Αλίκη Δημητρίου
Στέλεχος ΕΛΑΜ