Ο Θυμόσοφος λαός λέγει ότι εάν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Ασφαλώς, δεν έχουμε διαθέσεις να ευλογήσουμε τα γένια μας, αλλά για να σας μπάσουμε για τα καλά στα όσα συνέβησαν πριν και μετά το περιβόητο εκείνο ταξίδι στην Ελβετία και στον Κραν Μοντανά.

Για να ακριβολογούμε ένα από τα πολλά ταξίδια των τελευταίων μηνών στην Ελβετία. Διότι στην Ελβετία συνέβησαν πολλά όχι μόνο από την πλευρά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και από εκείνους που στην αρχή στήριζαν την στάση του, στη συνέχεια τάχθηκαν εναντίον του, μετά αποφάσισαν να ταξιδέψουν μαζί του και τέλος να ταχθούν και να συνταχθούν απέναντί του. Για τέτοια πολιτική σταθερότητα μιλάμε από συγκεκριμένα κόμματα και πολιτικά πρόσωπα που σε κάθε τους κίνηση είχαν ως απώτερο στόχο να κρατήσουν τα ποσοστά τους ενόψει και των προεδρικών εκλογών.

Ασφαλώς, ο Νίκος Αναστασιάδης κινήθηκε όπως αναμέναμε και δεν μας εξέπληξε ούτε η Πενταμερής, ούτε ότι δεν κατήγγειλε την Τουρκία για όλες εκείνες τις υβριστικές και προκλητικές δηλώσεις κυρίως του Υπουργού Εξωτερικών της, ούτε ότι ταξίδεψε τόσες φορές στην Ελβετία και με τις ενέργειες του εκείνες έδωσε αναγνώριση στον ψευδοπρόεδρο του ψευδοκράτους που ακούει στο όνομα Μουσταφά Ακκιντζί.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, ναι πλέον έχει να το υπερηφανεύεται ότι παραμένει το μοναδικό, σταθερό στις απόψεις του, κίνημα, το οποίο ευθύς εξ’ αρχής κατάθεσε τις απόψεις του για το κυπριακό, για τις συνομιλίες και για τα συνεχόμενα πήγαινε-έλα στην Ελβετία. Ο λαός της Κύπρου έχει αντιληφθεί πλήρως τις αλήθειες και τις πραγματικότητες και έχει δει ιδίοις όμμασι εάν μέλη του κινήματός μας πήγαιναν στα κατεχόμενα για επισκέψεις αναγνωρίζοντας στην ουσία το ψευδοκράτος και εάν στην Ελβετία συμμετείχαν σε τραπεζώματα, σε τσουγκρίσματα και στην Υγεία σας ρε παιδιά!!!

Το ΕΛΑΜ είναι το μοναδικό κίνημα στην Κύπρο που έχει ταχθεί ενάντια σε Ομοσπονδιακές λύσεις, ενάντια στην συγκεκριμένη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και σε οποιεσδήποτε ομοσπονδίες ή συνομοσπονδίες γεννηθούν κατά την διάρκεια των χρόνων. Μοναδική λύση είναι η απελευθέρωση και μοναδική κίνηση είναι η καταγγελία της Τουρκίας, όχι μόνο (πλέον) για τα όσα έχει κάνει το 1974, αλλά για τα όσα πράττει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για τα όσα έπραξε ακόμη και κατά την διάρκεια των συνομιλιών.

Εν κατακλείδι, τα κόμματα αυτού του τόπου, πλην του ΕΛΑΜ, λειτούργησαν ως σβούρες σε όλη την φάση αυτή των συνομιλιών και οι ηγέτες τους για χάρην των προεδρικών εκλογών που πλησιάζουν λειτουργούν ως ανεμόμυλοι με στόχο να μαζέψουν όσους περισσότερους ψήφους μπορούν για να διατηρήσουν τα ποσοστά τους, ώστε να έχουν τα ανάλογα πολιτικά οφέλη.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ