Το δικό σας ναυάγιο η σωτηρία της πατρίδας μας, η δική σας απογοήτευση η δική μας ελπίδα.  Το δικό σας αδιέξοδο, η συνέχεια του απελευθερωτικού αγώνα της πατρίδας μας.

Έχουν ξεκινήσει είδη  από την πρώτη στιγμή του τέλους των τραγικών  «αποτυχημένων» συνομιλίων οι κοινότυπες δηλώσεις του τύπου  «restart τώρα πριν είναι που αργά», « το Blame game δεν φέρνει τη λύση. Πρέπει να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας με τους Τουρκοκυπρίους», «Τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα λίγη υπομονή».

Η ευχή του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, «εύχομαι καλή συνέχεια στου κύπριους του βορά και του νότου»  αποδεικνύει ότι δεν έχει κατανοήσει ή δεν του έχουν μεταφέρει  το πραγματικό πρόβλημα της πατρίδας μας, που δεν είναι άλλο από την παράνομη τουρκική εισβολή και την κατοχή με τα γνωστά επακόλουθα.

Η διατήρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας, η Απελευθέρωση της κατεχομένης πατρίδας μας, η επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, η απομάκρυνση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί μας  και  μακριά από λύσεις ομοσπονδίας θα είναι τα συνθήματα που θα ηχούν στα αυτιά σας, από  τις ιαχές του δικού μας αγώνα.

Οι θέσει αυτές είναι οι ίδιες από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεως του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Εξάλλου η δική σας ανικανότητα και η έλλειψη  πατριωτισμού στη διαχείριση του Κυπριακού προβλήματος,  μας υποχρέωσε να διατηρήσουμε την φλόγα του πατριωτισμού και να τη μετατρέψουμε σε λάβα που θα κατακαίει το κάθε ανθελληνικό σχέδιο «λύσης».

Ο αγώνας συνεχίζετε με υπερηφάνεια γιατί αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα Ελληνικό, σε συνδυασμό με την πίστη μας στο Χριστό, έχουν βγάλει βλαστάρια άξια που συνεχίζουν  τον αγώνα μέχρι την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Κύπρου.

Στυλιανός Στυλιανού