Τα γεγονότα δικαίωσαν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), αφού επιβεβαίωσαν στην πράξη όλα όσα εδώ και τόσο καιρό ΜΟΝΟ το Κίνημα μας τόνιζε, ότι δηλαδή η εμμονή στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι ανεδαφική και ουτοπική.

Αφού η Κυβέρνηση χάρισε σχεδόν τα πάντα, προεδρία, βέτο, τέσσερεις ελευθερίες, απόσπασμα τουρκικού στρατού, συμμετοχή τουρκικής αστυνομικής δύναμης, νομιμοποίηση των σφετεριστών, παραχώρηση εδαφών, τελικά ναυάγησε ολόκληρη η εσφαλμένη προσέγγιση σαράντα και πλέον χρόνων στο Κυπριακό.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της στην Ελβετία, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αφού ΟΛΟΙ, λίγο ή πολύ, προωθούσαν μια «λύση» Ομοσπονδίας, η οποία αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είναι ανεφάρμοστη.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει άμεσα Εθνικό Συμβούλιο όπου θα συζητηθεί η επομένη μέρα. Τώρα είναι ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε για νέα στρατηγική, με μοναδικό στόχο την απελευθέρωση και την απαλλαγή από την κατοχή.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)