Στο Κρανς Μοντάνα βρίσκεται αντιπροσωπία του Δημοκρατικού Συναγερμού αποτελούμενη από τον πρόεδρο το κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου και το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Χαράλαμπο Σταυρίδη. Το κόμμα της κάποτε πατριωτικής δεξιάς βρέθηκε στο Ελβετικό θέρετρο για να συναινέσει σε άλλη μια υποχώρηση στις απαιτήσεις της τουρκικής διπλωματίας.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους, η αντιπροσωπία του ΔΗΣΥ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με εκπροσώπους του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπου σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Σταυρίδη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,  «στόχος μας η επανένωση της Κύπρου. Υπάρχει αρκετή δουλειά ακόμη, αλλά αυτή είναι η στιγμή να βάλουμε πάνω από όλα το συμφέρον των Κυπρίων».

Να θυμίσουμε ότι το τουρκικό ρεπουμπλικανικό κόμμα, είναι το κόμμα το οποίο για πολλά χρόνια είχε ως ηγέτη τον εγκληματία πολέμου Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, για τον οποίο το κίνημά μας έχει καταθέσει στην αστυνομία στοιχεία για τα εγκλήματα που διέπραξε κατά την τουρκική εισβολή.

Επίσης, το τουρκικό ρεπουμπλικανικό κόμμα αποτελεί τον άμεσο εκφραστή της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής στα κατεχόμενα. Να υπενθυμίσουμε απλά πως πριν από 6 μήνες η παράνομη «βουλή» των κατεχομένων, με ψήφους του τουρκικού ρεπουμπλικανικού κόμματος, εγκρίθηκε η συμφωνία μεταξύ του ψευδοκράτους και της Τουρκίας για την μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος.

Κάποιοι δηλαδή συνομιλούν με κόμματα που αποδεδειγμένα αποτελούν εκφραστές της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής στα κατεχόμενα. Να θυμίσουμε επίσης και την επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου στην αίθουσα δεξιώσεων του ψευδοπροεδρικού, πριν κάποιους μήνες με σκοπό να λάβει εντολές από τον ηγέτη της κατοχής για να διόρθωσει το «λάθος» της σχολικής αναφοράς στο Ενωτικό Δημοψήφισμα.

Αυτό είναι το πάλαι ποτέ πατριωτικό κόμμα του ΔΗΣΥ, το οποίο θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις τόσο για την αναγνώριση που παρέχει στο ψευδοκράτος, αλλά και την συνεργασία του με κόμματα της κατοχής, που προωθούν την τουρκική επικυριαρχία στο νησί.

Υ.Γ.: Να θυμίσουμε ότι ανάλογη συνάντηση με το Τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είχε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος του ΑΚΕΛ, Άνδρος Κυπριανού και ο νέος δήθεν αντιδραστικός, Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, κατά την προηγούμενη πενταμερή διάσκεψη στην Γενεύη, από όπου είναι και η φωτογραφία ακολουθεί.