Την «ανησυχία» του για τη δράση του ΕΛΑΜ εξέφρασε ο ηγέτης της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, Μουσταφά Ακκιντζί. Στο ζήτημα των εγγυήσεων ανέφερε ως οδυνηρές τις εμπειρίες των Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές εμπλέκοντας το Εθνικιστικό Κίνημα χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα παραδεκτά γεγονότα.

Για μία ακόμη φορά γίνεται κατανοητό πως η μόνη ανησυχία στα κατεχόμενα είναι το ΕΛΑΜ. Μήπως γιατί είμαστε οι μόνοι που μιλούμε για απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών μας; Μήπως γιατί είμαστε οι μόνοι που απαιτούμε να κλείσουν τα οδοφράγματα της ντροπής; Μήπως γιατί το ΕΛΑΜ αποτελεί τη μοναδική πηγή αντίστασης στα σχέδια ξεπουλήματος της Κύπρου;

Περιμένουμε την άμεση παρέμβαση του ΠτΔ, ο οποίος οφείλει να υπερασπιστεί την πολιτική βούληση 14000 πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και να καλέσει τον Μουσταφά Ακκιντζί να μην επεμβαίνει στα εσωτερικά του μοναδικού νόμιμου κράτους στην Κύπρο.

Περιμένουμε από τα υπόλοιπα 7 κόμματα του Κοινοβουλίου να καταδικάσουν την άθλια επίθεση του παράνομου εκπρόσωπου της κατοχής προς το ΕΛΑΜ αφού αυτή πλήττει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

Φαίνεται πως ο κατοχικός ηγέτης θέλει να δημιουργήσει μία αστυνομία γνώμης (ανάλογη του μυθιστορήματος του Όργουελ, 1984) όπου οποιαδήποτε έμπρακτη αντίθεση στις θέσεις των κυβερνώντων θα διώκεται.

Το ΕΛΑΜ θα δώσει την Πέμπτη, 20 Ιουλίου στις 19:30 στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, απάντηση σε όλους πως το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ και Αγωνίζομαι», δεν ξεχάστηκε. Όσοι ονειρεύονται λύσεις τύπου ομοσπονδίας, θα βρουν μπροστά τους την περήφανη ελληνική νεολαία.

Σωτήρης Ιωάννου
Πρόεδρος Μετώπου Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)