Η τουρκική προκλητικότητα έχει κορυφωθεί τους τελευταίους μήνες με συνεχείς παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, στο FIR Λευκωσίας και στο Αιγαίο, όμως σε Λευκωσία και Αθήνα συνεχίζουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, να προπαγανδίζουν για ελληνοτουρκική «φιλία» και να βλέπουν θετικό κλίμα ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης στο Κρανς Μοντάνα, χάριν της δήθεν «επανένωσης».

Οι προκλητικές κινήσεις των τούρκων πήγαν ένα βήμα πιο πέρα, βεβηλώνοντας το σύμβολο της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη. Πιο συγκεκριμένα, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μέσα στην Αγία Σοφία τελετή για τη νύχτα του Καντίρ, στην οποία οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν την αποκάλυψη των πρώτων στίχων του Κορανίου στον Μωάμεθ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας και μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, δείγμα ότι η πρόκληση ήταν επίσημη πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης.

Αυτά τα φαιδρά συμβαίνουν όταν τα δύο Ελληνικά κράτη κυβερνούνται από υποταγμένους ηγέτες, οι οποίοι ανέχονται και επιβραβεύουν τις τουρκικές προκλήσεις με την στάση τους για πενταμερή διάσκεψη στο Κρανς Μοντάνα και την πρόσφατη περιοδεία του Γιλντιρίμ, όπου αξίωνε την δήθεν «ανεξάρτητη δυτική Θράκη».

Μόνο με μία ισχυρή Εθνική Πολιτική Ελλάδος και Κύπρου θα δοθεί τέλος στην τουρκική προκλητικότητα.