Κανείς δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμος να σταματήσει αυτό το πήγαινε έλα των τουριστών από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα. Η Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά ασχολείται μόνο με τα θέματα διαπραγματεύσης για επίλυση του κυπριακού και από ότι διαφαίνεται δεν θέλει να δημιουργήσει τέτοιου είδους εντάσεις παραμένοντας μόνο στην πολιτική του «δώσε». Το «πάρε» έχει θυσιαστεί για να μην «κακοφανίσουμε» τον Μουσταφά Ακκιντζί και παράλληλα να εξαφανίσουμε από το μυαλό του οποιαδήποτε σκέψη ότι εμείς οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουμε λύση.

Ως εκ τούτου, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία των κατεχομένων είναι συνεχόμενες χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε υπόδειξη στους ξένους τουριστικούς πράκτορες ότι εκείνα τα εδάφη ανήκουν στους προγόνους μας και ότι το ψευδοκράτος και το ψευδοτουριστικό τους προιόν είναι αποτέλεσμα της εισβολής και κατοχής από την Τουρκία το 1974.

Και εάν υπάρχει δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στις ελεύθερες περιοχές, τότε τι δικαιολογία μπορούν να σκαρφιστούν για τα κέντρα αναψυχής όπως εστιατόρεια, καφετέριες, μπιραρίες κλπ; Εκατοντάδες τουρίστες μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για ξεναγήσεις (συνήθως δεν γίνεται καμία αναφορά στο έγκλημα της τουρκικής εισβολής από τους ξεναγούς) και στην συνέχεια τα λεωφορεία σταθμεύουν σε εστιατόρεια του ψευδοκράτους όπου οι τουρίστες γευματίζουν προτού επιστρέψουν στις ελεύθερες περιοχές.

Ασφαλώς μεγάλος ντόρος και τζίρος βεβαίως-βεβαίως γίνεται για τα καζίνο των κατεχομένων με τουριστικά πακέτα τα οποία πωλούνται τόσο στο εξωτερικό όσο και εντός των ελεύθερων περιοχών του νησιού μας.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ