Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επιβεβαιώθηκε και στα ενεργειακά ζητήματα αφού οι εξελίξεις με το Κατάρ επηρεάζουν, άμεσα και τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Να θυμίσουμε ότι σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε (9/05/17) είχαμε εκφράσει τις εντονότατες ανησυχίες μας για τη συμφωνία με την κρατική εταιρία του Κατάρ, το οποίο έχει στενές σχέσεις με την Τουρκία, σε πολλά επίπεδα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ήταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κόμμα που κάλεσε την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Ενέργειας αλλά και τους εμπλεκομένους κυβερνητικούς φορείς να μας απαντήσουν ποία μέτρα έχουν λάβει για την αποτροπή οποιωνδήποτε δυσάρεστων εξελίξεων στα ενεργειακά μας θέματα, ούτως ώστε να διασφαλιστούν τα Εθνικά μας συμφέροντα, χωρίς να λάβουμε ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Ζητούμε εκ νέου απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα, πόσο μάλλον τώρα που έχουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης μεταξύ του Κατάρ και των χωρών που συνορεύουν με την Κύπρο, τις οποίες χρειαζόμαστε για να προχωρήσουν οι ενεργειακοί μας σχεδιασμοί.

Τονίζουμε ξανά, ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί θα πρέπει να χαράζονται με βάση τα Εθνικά και όχι τα οικονομικά συμφέροντα.

Δηλώσεις ΜΜΕ

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)