Αυτή η Κυβέρνηση είναι πλήρως αποτυχημένη. Και αυτό δεν είναι μια ακόμη αντιπολιτευτική φράση, αλλά η πραγματικότητα που βιώνει ο κάθε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας για χίλιους και πλέον λόγους ασχέτως εάν κάποιοι έχουν βολευτεί με τις πρακτικές του Νίκου Αναστασιάδη στο εσωτερικό κομμάτι της διακυβέρνησής του.

Δεν θα σταθούμε στην διαδικασία αρίθμησης των προβλημάτων που ταλανίζουν τον λαό της Κύπρου είτε αυτά τα προβλήματα είχαν προκύψει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις είτε από αυτά που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, όμως, θεωρούμε ορθό να πούμε ξανά τα βασικά και που αφορούν το σύνολο του κυπριακού λαού.

Οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι, ενώ η μεσαία τάξη και αυτή με την σειρά της φαίνεται να καταλήγει στο ένα ή στο άλλο άκρο. Χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν στα όρια της φτώχιας. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν μπορούν να επιβιώσουν με τα ποσά που δίδονται από αυτή την Κύβερνηση (ασφαλώς ευθύνονται όλες οι εκάστοτε κυβερνήσεις) και εάν δεν ήταν τα παιδιά τους να τους συντηρούν τότε θα μιλούσαμε σήμερα για καταραμένα γηρατειά. Ναι, δεν είναι ντροπή να λέγονται και να γράφονται οι αλήθειες. Σκεφτείτε τι σημαίνει για έναν ηλικιώμενο που πρόσφερε στην πατρίδα, που μεγάλωσε παιδιά και σήμερα να αναγκάζεται να περιμένει το χαρτζιλίκι από τα ίδια του τα παιδιά για να μπορέσει να επιβιώσει και να συντηρηθεί αξιοπρεπώς. Πώς θα αντικρίσει ένας ηλικιώμενος τα εγγόνια του όταν η σύνταξη του δεν του φτάνει ούτε για να πληρώσει το ρεύμα ή τα πάγια έξοδα; Ας δούμε επιτέλους τα καθημερινά θέματα και ας αφήσουμε τις αμπελοφιλοσοφίες για τους στοχαστές που ακόμη και σήμερα υποστηρίζουν ότι ανεβάζει ταχύτητα η οικονομία!

Εκατοντάδες νέοι μας εργάζονται πλέον με μεροκάματα της τάξης των 15-20 ευρώ την ημέρα. Ας πάει ο Υπουργός Οικονομικών να δει πώς μπορεί ένας νέος να συντηρηθεί, να ονειρευτεί, να δημιουργήσει, να αγαπήσει, να αγαπηθεί με ένα 20εύρω στην τσέπη όταν χρειάζεται σχεδόν τα μισά για καύσιμα μόνο και μόνο για να πάει στην δουλειά. Ασφαλώς, ούτε κουβέντα για ενοικίαση ενός διαμερίσματος. Στην πρωτεύουσα η ενοικίαση ενός διαμερίσμαστος είναι κατά μέσο όρο 400 ευρώ, πόσο μάλλον να επιπλωθεί και να συντηρηθεί με τα καθημερινά, αλλά και τα μηνιαία πάγια έξοδά του.

Μάλιστα, κάποιοι τολμούν θέλοντας να χλευάσουν ότι υπάρχουν και μέσα μεταφοράς. Σωστά, υπάρχουν για να αυξάνουν την κίνηση στους δρόμους διότι δεν υπάρχουν ούτε οι υποδομές για κάτι τόσο απλό που στην Κύπρο έγινει περίπλοκο και επιστημονικό.

Συμπερασματικά, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης ας βγάλει την γραβάτα του και ας δει ιδίοις όμμασι την πραγματικότητα για τους μισθωτούς για τους αυτοεργοδοτούμενος που εργάζονται 15 ώρες την ημέρα και βγάζουν δεν βγάζουν μεροκάματα και ας αφήσει στην άκρη τις δηλώσεις περί ανάπτυξης. Δείξε λίγο σεβασμό κύριε Γεωργιάδη. Βγες από το παλάτι σου και κοίταξε την πραγματικότητα προς τα έξω, αλλιώς εάν δεν μπορείς να το κάνεις τότε μάζεψε την γλώσσα σου διότι τσακίζει τα κόκκαλα των χαμηλοσυνταξιούχων, τσακίζει τα όνειρα των νέων, τσακίζει τις ελπίδες των αυτοεργοδοτουμένων και σε περίπτωση που το έχεις ξεχάσει όλοι αυτοί είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως την έχετε καταντήσει.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ