Η συνεχής αύξηση της απήχησης του ΕΛΑΜ στην κυπριακή κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους, το μέλλον αυτού του τόπου, είναι δεδομένη και ορατή προς όλους. Έχει ιδιαίτερη σημασία, όμως, όταν αυτή γίνεται παραδεκτή από ανθρώπους που όχι μόνο δεν μπορούν να θεωρηθούν φιλικά προσκείμενοι στο ΕΛΑΜ, αλλά είναι μέλη άλλων κομμάτων και έχουν υπάρξει υπουργοί και βουλευτές. Ο Δώρος Θεοδώρου διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για περισσότερο από 3 χρόνια καθώς και βουλευτής της ΕΔΕΚ. Με άρθρο του στον ημερήσιο Τύπο (εφ. Σημερινή με τίτλο «ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ-ΕΛΑΜ») εκφράζει την πεποίθηση ότι το ΕΛΑΜ θα περάσει το 10% στις επόμενες εκλογές.

Ο κύριος Θεοδώρου αναφέρεται στην ταύτιση ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ όσον αφορά την στρατηγική στο Κυπριακό, ενώ θεωρεί ότι «τα δύο κόμματα δεν μένουν εκεί αλλά συμπλέουν αρμονικά στα πλέον σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία  και το κράτος μας». Επιπλέον, τα δύο κόμματα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ταυτίζονται και στο θέμα της διαφθοράς, αναφέροντας χαρακτηριστικά την υπόθεση FOCUS, της Δρομολαξιάς κ.α.

Στην συνέχεια, δηλώνει πως θεωρεί ότι το παραμύθι της εχθρότητας και της αντιπαράθεσης ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ δεν πείθει πλέον και το ΑΚΕΛ βρήκε στο πρόσωπο του ΕΛΑΜ το αντίπαλο δέος για να μπορεί να συσπειρώσει τους οπαδούς του. Αφού θέτει τον προβληματισμό του για την τακτική που ακολουθεί το ΑΚΕΛ, ο πρώην Υπουργός δηλώνει πεπεισμένος πως το ΕΛΑΜ, στις επόμενες εκλογές, θα περάσει το 10% και το ΑΚΕΛ θα συρρικνωθεί περαιτέρω!

Παραβλέποντας τις υπόλοιπες αναφορές του κυρίου Θεοδώρου καθώς και την ανάγκη του να στηρίξει το κόμμα του, δεν μπορούμε παρά να καταγράψουμε την σιγουριά του για την μεγάλη άνοδο του ΕΛΑΜ. Από την άλλη οφείλουμε να δηλώσουμε πως το ΑΚΕΛ δεν «έχρισε» ως το αντίπαλο δέος το ΕΛΑΜ μόνο για λόγους συσπείρωσης ή για εκλογικούς λόγους. Το διεθνιστικό και ανθελληνικό ΑΚΕΛ θεωρεί και αντιμετωπίζει το ΕΛΑΜ ως το μεγαλύτερο πολιτικό του αντίπαλο επειδή ακριβώς το ΕΛΑΜ είναι το αντίπαλο του δέος με τις ξεκάθαρες εθνικιστικές και κοινωνικές του θέσεις.

Απέναντι στις επικίνδυνες θέσεις του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό, που υποβαθμίζουν την εισβολή, τον εποικισμό και την κατοχή και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην τουρκοποίηση του νησιού μας, θέσεις που ασπάζεται και ο ΔΗΣΥ, στέκουν οι καθαρές θέσεις του ΕΛΑΜ, για ριζική αλλαγή στρατηγικής στο Κυπριακό, με απόρριψη της διχοτομικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και επανατοποθέτησης του εθνικού μας προβλήματος ως ζήτημα εισβολής και κατοχής. Επιπλέον, απέναντι στην υποτιθέμενη φιλολαϊκή πολιτική του ΑΚΕΛ, το οποίο κατάφερε μέσα σε 5 μόνο χρόνια διακυβέρνησής του να πενταπλασιάσει την ανεργία και την φτώχεια στην Κύπρο, το ΕΛΑΜ, έχει ξεκάθαρη πολιτική υπέρ των λαϊκών στρωμάτων με την στάση του και τις προτάσεις του στην Βουλή, καθώς και με τις δράσεις του σε επίπεδο κοινωνικής αλληλεγγύης (διανομές τροφίμων, σχολικών, κλπ.)

Το μόνο σίγουρο είναι το ΕΛΑΜ εδραιώνεται μέρα με την μέρα στην συνείδηση των συμπολιτών μας ως μία σοβαρή, ανερχόμενη πολιτική δύναμη και η πρόβλεψη του πρώην υπουργού αργά ή γρήγορα θα υλοποιηθεί, προς μεγάλη στεναχώρια κάποιων.

Άγγελος Ιωάννου
Στελεχος ΕΛΑΜ