“Προτιμήσαμε τη μοναξιά από τον συμβιβασμό. Επιλέξαμε την σύγκρουση από την αδράνεια, εμπιστευτήκαμε να ακλουθούμε σε κάθε μας βήμα την συνείδηση μας, από την συνδιαλλαγή και την ορθότητα των εύκολων λύσεων. Είμαστε μια γροθιά όλοι μας, μια φλόγα που είναι ικανή να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα της. Το γνωρίζουν καλά αυτό όσοι μας πολεμούν , για τον λόγο αυτό προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας φιμώσουν να μας περιορίσουν ,να μας περιθωριοποιήσουν. Είμαστε πραγματική απειλή για τον κόσμο τους, και ίσως το τίμημα να είναι ότι βαδίζουμε  στιγματισμένοι για τις ιδέες μας.  Για εμάς όμως αποτελεί τιμή!”

Άνοιξη 2017 και τα παραπάνω γραφόμενα έχουν καταγράφει πλέον σε πολλές συνειδήσεις  ομότροπων, ομόψυχων συναγωνιστών και υποστηρικτών του εθνικιστικού κινήματος. Συνειδητά πια όλες οι μάχες που διεξάγονται είτε στο κοινοβούλιο είτε στο δρόμο είτε σε διάφορες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις τιμής και μνήμης , αποδεικνύουν καθημερινά ότι οι ιδέες μας αποτελούν πλέον την κατ’ουσίαν έκφανση της πίστης και της ανιδιοτέλειας με τις οποίες διεξάγει το κίνημα τον δικό του εθνικό αγώνα.

Πολλές φορές μας λοιδόρησαν, μας υπέσκαψαν, μας αμφισβήτησαν ποικιλοτρόπως για τις ιδέες μας, για την πίστη μας για την επιμονή μας. Τους διαψεύσαμε πανηγυρικά όμως και προσθέσαμε στην φαρέτρα μας, ακόμα πιο πολλές αλήθειες , ακόμα πιο πολλές διεκδικήσεις.  Ενώ μας αμφισβητούσαν εμείς εφαρμόζαμε την τακτική της μη «πολιτικής ορθότητας» και τους αποδεικνύαμε πέραν πάσης αμφιβολίας , ότι  δεν είμαστε  «πολιτικά ορθοί» και  δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ σαν εσάς. Η μοναξιά μας, ήταν το όπλο μας  ενάντια σε κάθε συμβιβασμό και εξακολουθεί να είναι. Η μοναξιά μας ήταν αυτή που διατράνωσε την μοναδικότητα μας απέναντι σε ένα σύστημα διαπλεκόμενο , εξαρτημένο από επικοινωνιακά τερτίπια  διεφθαρμένες συνειδήσεις  και υπόγειες  συναλλαγές.

Ο μη συμβιβασμός μας αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος μας,  γιατί απλά δεν μπορούσαμε να γίνουμε και εμείς μέρος του συστήματος.  Σήμερα, αυταπόδεικτα το εθνικιστικό κίνημα έχει καταδείξει ότι οι διεφθαρμένοι και οι ιδεολογικά ακρωτηριασμένοι, δεν έχουν μέλλον στην συνείδηση του λαού. Το βλέπουμε ξεκάθαρα από τις πρόσφατες εξελίξεις για το εθνικό μας θέμα, το διακρίνουμε από τις συμπεριφορές αυτών που μας έλεγαν, συμβιβαστείτε, για να μας βολεύει όλους! Κάποιοι θα συνεχίσουν να μας  πολεμούν, γιατί γνωρίζουν ότι εμείς δεν θα τους  κάνουμε την «χάρη». Κάποιοι δήθεν  «όμωροι» ακόμα και σήμερα συναλλάσσονται και παίρνουν πρωτοβουλίες ως πατριωτικός χώρος, αλλά δεν τους πειράζει να ονομάζονται και ενδιάμεσος. Συν τοις άλλοις, κάποιοι άλλοι  με την πρώτη ευκαιρία, θα διαθέσουν όλο τους το είναι ,για να διαμοιραστούν τα  λάφυρα της  εξουσίας, τα οποία θα είναι η ανταμοιβή τους για τις «καλές υπηρεσίες».

Δύσκολος και ανηφορικός ο δρόμος

Για αυτό και μείς  προτιμήσαμε την μοναξιά, όπως λέει και το κείμενο στην αρχή, για αυτό και εμείς δεν συμβιβαστήκαμε και ούτε πρόκειται. Για εμάς στο ΕΛΑΜ ένα ήταν και ένα θα είναι το ζητούμενο και το ξέρουν καλά οι κατήγοροι μας και οι ιδεολογικοί μας αντίπαλοι . Ξέρουμε πως είναι δύσκολος και ανηφορικός ο δρόμος που έχουμε διαλέξει, ξέρουμε όμως και κάτι παραπάνω. Ότι τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα και ότι κανένας δεν θα μας χαριστεί εάν δεν του δείξουμε δυναμικά  πως  αυτά που διεκδικούμε είναι για το συμφέρον της πατρίδας και του έθνους. Ότι όλα αυτά που παλεύουμε είναι τα ίδια τα οποία χιλιάδες  πριν από εμάς, έδωσαν το αίμα και την ζωή τους για να υπάρχουν κάποιοι άλλοι σήμερα και να απολαμβάνουν έστω την κατ’επίφασην ελευθερία τους. Αυτοί που απαρτίζουν την σημερινή εξουσία ,την σημερινή αντιπολίτευση ,τα σημερινά πολιτικά δρώμενα , γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία και τις θυσίες  των ηρωικών προγόνων μας. Γνωρίζουν αλλά δεν βολεύει να θυμούνται. Δεν «βολεύει» να είναι ευγνώμονες και εμφορούμενοι από τις θυσίες και τα ιδανικά τους. Δεν βολεύει γιατί ξέρουν ότι οι πολιτικές τους καριέρες και οι επιφανειακές  επιδιώξεις τους θα επικριθούν από τα πολιτικά αφεντικά τους εξωθεν και άνωθεν! Για αυτό ακόμα εμείς εν έτη 2017  δεν συμβιβαστήκαμε ακόμα. Για αυτό και δεν θα «συναλλαχθούμε» με κανένα ο οποίος δεν έχει ως πεποίθηση του ότι οι αγώνες και η ελευθερία κερδίζονται με αίμα και θυσίες, με επιμονή και προσήλωση στα ιδανικά του έθνους και της πατρίδας και όχι με αμφίδρομες συναλλαγές με τους κατακτητές της μισής μας πατρίδας και τα ξένα αφεντικά τους.

Για αυτό λοιπόν, το πιο πάνω απόφθεγμα θα συνεχίσει να μας εκφράζει, θα συνεχίσει να μας εμφορεί με πίστη και επιμονή, με ετοιμότητα και ευγνωμοσύνη για αυτά που θα παλεύουμε, για αυτά που αγροικούσαν στους αιώνας των αιώνων την άγια ώρα της νίκης του φωτός απέναντι στο σκοτάδι. Για αυτούς που έπεσαν αφήνοντας τις παρακαταθήκες τους ιερά κειμήλια για όσους ακόμα ζωντανούς!

Πέτρος Κουντουρέσιης