Ένοχοι κρίθηκαν 4 πρώην δημοτικοί συμβούλοι και ένας βουλευτής Πάφου για την πόλυκροτη υπόθεση του ΣΑΠΑ, για την οποία έχουν καταδικαστεί και ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης οι οποίοι εκτίουν ήδη εξαετή ποινή φυλάκισης.

Και οι 5 ένοχοι προέρχονται από τα τέσσερα μεγάλα κόμματα. Συγκεκριμένα οι 2 δημοτικοί συμβούλοι ανήκουν στο ΑΚΕΛ, 1 στο ΔΗΣΥ, 1 στο ΔΗΚΟ ενώ ο βουλευτής προέρχεται από την ΕΔΕΚ.

Οι 61 συνολικά κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί και στους πέντε αφορούν αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος,συνωμοσίας προς καταδολίευσης, απάτης, δεκασμού δημόσιου λειτουργού ,απόσπασης χρημάτων από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, αποδοχή αμοιβής  με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό,διαφθορά, αθέμιτη κτίση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και αδικήματα που σχετίζονται με το νόμο περί συγκάλυψης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η μίζα και το φαγοπότι δεν έχουν χρώμα. Οι πολιτικές τους διαφορές είναι όψιμες και το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των πολιτών. Στην πραγματικότητα όλοι μαζί τρώνε από το ίδιο τραπέζι – και πάνω στις πλάτες των φορολογουμένων.