Η αναφορά του Γενικού Ελεγκτή σε σχέση με το πειθαρχικό αδίκημα κομματικού στελέχους του ΔΗΣΥ, το οποίο ενώ ήταν δημόσιος υπάλληλος συγκεκριμένης κλίμακας κατείχε και αξίωμα στο κυβερνών κόμμα, χωρίς να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια από την ΕΔΥ, θα πρέπει να προβληματίσει.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο οποίος δυστυχώς δεν τηρήθηκε αφού κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω αυτού, οι εργαζόμενοι στην ευρύτερη Δημόσια Υπηρεσία μπορούν να μετέχουν σε κομματικές θέσεις, με την προϋπόθεση ότι όσοι υπηρετούν σε θέσεις με μισθολογική κλίμακα από Α8 και άνω, θα πρέπει να απευθύνονται στην Αρμόδια Αρχή για να εξασφαλίσουν σχετική άδεια.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) προτάσσουμε ως θέση αρχής την αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Υπηρεσίας, αφού μόνο έτσι μπορεί να κερδηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη του λαού.

Δυστυχώς σήμερα βιώνουμε εντελώς το αντίθετο, αφού υπάρχει πλήρης απαξίωση ακόμα και των ιδίων των νόμων στον βωμό των πελατειακών σχέσεων και των βολεμάτων εις βάρος του λαού.

Τέλος, καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών να δώσει στην δημοσιότητα την λίστα που δήλωσε ότι κατέχει, με όλους τους κομματικούς αξιωματούχους από τα  πολιτικά κόμματα που δεν έχουν αιτηθεί άδεια.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)