Από τη μια ο νεοσουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν νυχθημερόν απειλεί τον απανταχού ελληνισμό, αλλά και τους ηγέτες της Ε.Ε ως σταυροφόρους και από την άλλη εμείς οι ίδιοι ανοίγουμε τις πόρτες μας για να εισέλθουν οι οπαδοί του Ισλάμ, αλλά και οι Ισλαμικές συνήθειες τους εντός των συνόρων μας. Το πρόβλημα, ασφαλώς μεγαλώνει λόγω της μαζικής καθόδου λαθρομεταναστών. Λαθρομετανάστες οι οποίοι εισέρχονται παράνομα εντός των ευρωπαϊκών χωρών και δεν φτάνει όλο αυτό, αλλά απαιτούν να ισχύουν οι δικές τους συνήθειες και τα δικά τους ήθη και έθιμα και ασφαλώς οι διατροφικές τους συνήθειες όπως τους επιβάλλει το Ισλάμ. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το χαλάλ.

Με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα όπου η κρεατοφαγία έχει την τιμητική της φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας πράγματα και θαύματα γύρω από τον τρόπο που διάφορες Ισλαμικές συνήθειες επιδιώκουν να μπουν στην ζωή μας με αφορμή τους εκατοντάδες Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που εισήλθαν και στο νησί μας παράνομα.

Ο όρος «χαλάλ» είναι αραβικός και στην γενικότερη του ερμηνεία σημαίνει κάτι το αποδεκτό σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, είτε πρόκειται για αντικείμενο, είτε για προϊόν, είτε για πράξη. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι μουσουλμάνοι απαγορεύεται ρητά να καταναλώσουν κρέας που δεν έχει την συγκεκριμένη πιστοποίηση. Με την σφραγίδα της λέξης «Χαλάλ» στην ουσία περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες του Ισλάμ κάτω από συγκεκριμένες διαδικασίες που θα εξηγήσουμε ευθύς αμέσως.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για κρέατα, εκτός του χοιρινού, που έχουν θανατωθεί σύμφωνα με ένα πολύ συγκεκριμένο τελετουργικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στην αγορά κρέατα όχι μόνο τελετουργικά σφαγμένα, αλλά και ευλογημένα από τον Μουφτή, ο οποίος την ώρα που το ζώο ξεψυχάει κάνει επίκληση στον Αλλάχ με τα λόγια «Μπισμιλάχ Εραχμάν, Εραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ». Αυτή η διαδικασία (που αντίκειται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς) απαιτείται πλήρως για να πραγματοποιηθεί το χαλάλ. Σύμφωνα μέ τούς μουσουλμανικούς νόμους, τά ζώα πρέπει νά σφαχτούν κόβοντας τόν λαιμό τους, ώστε να τρέξει όλο τους το αίμα. Τα ζώα πεθαίνουν συχνά με έναν αργό και οδυνηρό θάνατο, που μόνο αηδία προκαλεί.

ΧΑΛΑΛ στις ελεύθερες περιοχές

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα μας www.elamcy.com σήμερα στις ελεύθερες περιοχές σφάζουν κοτόπουλα και ζώα με τον ισλαμικό τρόπο χωρίς αναισθητικό που αυστηρά προνοεί η κυπριακή και ευρωπαϊκή νομοθεσία σε ιδιωτικό σφαγείο στην Λευκωσία. Φέρεται ότι αυτό συμβαίνει με την ανοχή των κτηνιατρικών υπηρεσιών και υπό τις πιέσεις του υπουργείου υγείας για να μην παρέμβουν.

Μάλιστα, όπως, αναφέραμε πιο πάνω για να συμβεί αυτό απαιτείται η παρουσία του Μουφτή, άρα συμπεραίνουμε ότι φέρνουν τον Μουφτή από τα κατεχόμενα, ώστε να προχωρήσει στα απαραίτητα τελετουργικά. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ευρωπαϊκός νόμος απαιτεί τα ζώα να αναισθητοποιούνται πριν από την θανάτωση τους και για αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται πιστόλι αναισθητοποίησης.

Ως εκ τούτου, σε ακόμη μια προσπάθεια (από τις πολλές) να ευχαριστήσουν τους Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες  που παράνομα εισέρχονται στις ελεγχόμενες από την  Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, το ίδιο το κράτος εσκεμμένα παρανομεί και θέτει την υγεία των νόμιμων πολιτών του σε κίνδυνο.

Διερωτόμαστε με ποία λογική έγινε μια τέτοια εξουσιοδότηση να επιτρέπεται αυτή η βάναυση πρακτική του χαλάλ τη στιγμή που μάλιστα υπάρχει απαγορευτική ευρωπαϊκή οδηγία περί τούτου. Η κυβέρνηση τα γνωρίζει όλα αυτά ή κλείνει τα μάτια για ακόμη μια φορά; Οι πολίτες αυτού του τόπου χρυσοπληρώνουν με τις φορολογίες τους το Κράτος και αυτό με την σειρά του αγνοεί την δημόσια υγιεινή, αγνοεί τα δικά μας ήθη και έθιμα και ασφαλώς αγνοεί της ευρωπαϊκές νομοθεσίες αφήνοντας κάποιους να συμπεριφέρονται ως  κρατικοί υπηρέτες του μουσουλμανικού συρφετού που συγκεντρώνεται στα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Η Κυβέρνηση για πολλοστή φορά δεν προστατεύτει τον λαό της. Μας αφήνουν ανυποψίαστα να αγοράζουμε κοτόπουλα χωρίς όμως να γνωρίζουμε ότι τα συγκεκριμένα κοτόπουλα έχουν την έγκριση του… μουφτή που με τους συνεργάτες του έχουν αναλάβει να εμποτίζουν το οικογενειακό μας κοτόπουλο με τις “ευλογίες” του Αλλάχ. Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα προμήθευαν και την Εθνική Φρουρά με κοτόπουλα με τα “ευλογημένα” από τον μουφτή και τον… Αλλάχ κοτόπουλα.

Η κυβέρνηση και οι ταγμένοι ισλαμολάγνοι και τουρκολάγνοι σιωπούν, αφού φαίνεται πως τα φιλοζωικά τους αισθήματα όταν πρόκειται να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους, πάνε περίπατο. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ετοιμάζουν νομοσχέδιο για αυστηρότερες ποινές για την βία στα ζώα! Τώρα αν συμβαίνει οι χαλαλοφάγοι να είναι και φιλόζωοι, αυτό το αφήνουμε στην κρίση του λαού μας.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ