Έστω και οριακά ο Ταγίπ Ερντογάν πήρε αυτό που διακαώς επιθυμούσε. Δεν είναι άλλο από τις υπερεξουσίες που θα του δοθούν με πρόσχημα το πραξικόπημα του καλοκαιριού και την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία (;;;).

Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι πια νεοσουλτάνος και όλη η Ευρώπη αναμένει την στάση που θα τηρήσει με τις εξουσίες που του έχει δώσει ο Τουρκικός λαός. Υπενθυμίζουμε τις ύβρεις που εκστόμιζε κατά την διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας τόσο ενάντια στους Ευρωπαίους όσο και ενάντια στον απανταχού ελληνισμό.

Ίσως από την τακτική αυτή του Ερντογάν πηγάζει και η στάση του Μουσταφά Ακκιντζί. Ίσως και να του δόθηκε αυτό το δικαίωμα όταν η πλειοψηφία της κυπριακής Βουλής (ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ) διόρθωσε το «λάθος» όπως το αποκαλούσε ο κατοχικός ηγέτης με την απόφαση να δοθεί η αρμοδιότητα να αποφασίζει το Υπουργείο Παιδείας και όχι το κοινοβούλιο αλλάζοντας έτσι την αρχική απόφαση που προήλθε από το εθνικιστικό κίνημα για το Ενωτικό Δημοψήφισμα.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Μουσταφά Ακκιντζί διατηρεί ακόμη πιο σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις και αυτό συμβαίνει με αφορμή το δημοψήφισμα στην Τουρκία που ανήμερα του Πάσχα ο Ταγίπ Ερντογάν έχει περισσότερες αρμοδιότητες με την διακυβέρνησή του.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ