Σε δηλώσεις προχώρησε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αποχωρώντας από την συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη, όπου για άλλη μια φορά εμφανίστηκε προκλητικός, σκληρύνοντας την ήδη αδιάλλακτη τουρκική στάση.

Μιλώντας για τον τομέα της ενέργειας και τις γεωτρήσεις που είναι προγραμματισμένες για τον Ιούλη είπε πως «Εμείς θέλουμε αυτός ο τομέας να γίνει τομέας συνεργασίας, ένα από τα στοιχεία που θα ενώσει τις πλευρές. Θέλουμε μια δίκαιη κατανομή του φυσικού αυτού πλούτου γνωρίζοντας ότι ανήκει και στις δύο κοινότητες. Ξέρουμε ωστόσο ότι αυτό θα γίνει κατορθωτό με την λύση».

Συνεχίζοντας ο Μουσταφά Ακιντζί εκτόξευσε σαφέστατες απειλές για εντάσεις το προσεχές διάστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είτε θα πρέπει να αναβληθεί η γεώτρηση, είτε να επιταχυνθεί η λύση».

Ο εγκάθετος του Ερντογάν στην Κύπρο έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα προκλητικότητας, καθώς μετά τις παρεμβάσεις στην παιδεία και στην λειτουργία της βουλής, έχοντας ως «άξιους» συμπαραστάτες του ΔΗΣΑΚΕΛ, ο Μουσταφά πλέον άρχισε να εξαπολύει ευθύτατες απειλές και να απαιτεί την διακοπή των γεωτρήσεων μέχρι να «λυθεί» το Κυπριακό.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από την πρώτη στιγμή προέβλεψε πως η υποταγή στις ορέξεις του Μουσταφά θα έφερνε νέες ακόμη πιο προκλητικές αξιώσεις από την Τουρκική πλευρά που θα μας οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα.

Η Πολιτική της υποχώρησης και της υποταγής επιβάλλεται να τελειώσει άμεσα. Μόνη επιλογή αυτή την στιγμή είναι να ορθώσουμε δυναμικά την φωνή της Εθνικής Αντίστασης, αξιώνοντας την πραγματική απελευθέρωση κάθε σπιθαμής κατεχόμενης γης.