Έντονη ήταν η παρουσία στελεχών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) το πρωί της 1ης Απριλίου στην Λεμεσό όπου τιμήθηκε η έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, στο κρησφύγετο του Γεωργίου Γρίβα Διγενή στην Λεμεσό. Στο πλευρό των στελεχών του ΕΛΑΜ βρέθηκε ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Επιτήδειος.

Την παρουσία του υπουργού εξωτερικών αλλά και βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού αποδοκίμασε πολύ έντονα ο κόσμος, καθώς η στάση τους στο Κυπριακό και η πιστή υπακοή τους στις εντολές του Μουσταφά Ακιντζί, τους έχει καταντήσει ουρά της κατοχής, καθώς στον βωμό της ομοσπονδίας έχουν ξεπουλήσει την ίδια την Ιστορία μας.

Αντιθέτως πολύ θερμό ήταν το χειροκρότημα προς τα Στελέχη του κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, καθώς το ΕΛΑΜ αποτελεί το μόνο πολιτικό κόμμα που κρατά άσβεστη την φλόγα του Αγώνα της ΕΟΚΑ.

Στεφάνι εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε ο Επαρχιακός Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου, ενώ εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή ο συναγωνιστής Άγγελος Ιωάννου. Παράλληλα στεφάνι κατέθεσε και ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Επιτήδειος.

Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ κατέθεσε ο συναγωνιστής Γιώργος Γεωργίου, εκ μέρους του ΕΛΑΜ Λεμεσού ο συναγωνιστής Στέλιος Στυλιανού, για το Μέτωπο Νεολαίας ο συναγωνιστής Χάρης Νικολάου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού Φοίβος Αλκιβιάδης.