Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει στο λιμάνι Λεμεσού, πόσο μάλλον μετά την τελευταία πληροφορία ότι το κράτος θα πληρώσει €3,5 εκατ. στην κοινοπραξία DP World, για να παραχωρήσει τμήμα του λιμανιού σε άλλο ανάδοχο την Eurogate, ενώ μάλιστα θεωρείται βέβαιο ότι θα απαιτηθεί και χρονική επέκταση της.

Δηλαδή το κράτος θα αναγκασθεί να πληρώσει αρκετά περισσότερα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η DP World κατέβαλε το ποσό των €2 εκατ. για 25 χρόνια και θα λάβει για δύο χρόνια το προαναφερόμενο ποσό.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί τον αρμόδιο Υπουργό, όπως αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες που του αναλογούν για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για την ευρύτερη κακοδιαχείριση του λιμανιού που έχει τεράστιο αντίκτυπο στην οικονομία.

Τέλος, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και το δημοσίευμα για την «ιδιάζουσα σχέση» συμπεθέρων, όπως την χαρακτήρισε ο Γενικός Ελεγκτής, μεταξύ του προέδρου της Αρχής Λιμένων και του δεύτερου μεγάλου μετόχου στην κοινοπραξία, με την οποία παρουσιάζονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα, την Eurogate.

Θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει ένα τέλος στις «συμπεθερικές σχέσεις» που ταλανίζουν όλο το οικοδόμημα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εξετάσουν άμεσα την υπόθεση και αν υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό, να υπάρξει και ανάλογη τιμωρία.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)