Την Τετάρτη 8/2 στα Πολιτικά Γραφεία Λεμεσού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) πραγματοποιήθηκε Αγιασμός, ώστε με την βοήθεια του Θεού να συνεχιστεί ο αγώνας των Ελλήνων Εθνικιστών για την Λευτεριά της Κύπρου.

Με το πέρας του Αγιασμού τον λόγο πήρε ο Επαρχιακός Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου, αναφερόμενος στην αξία της ορθοδοξίας, είπε πως όλοι οι αγώνες του Ελληνισμού έγιναν τόσο δια του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.  Αυτός όπως τόνισε είναι και ο όρκος των ΕΛΑΜιτών, υπερασπιζόμενοι την Ελληνορθοδοξία, δίνοντας τον ιερό αγώνα για την Λευτεριά της Κύπρου.

Ακολούθως ο Χριστόφορος Νικολάου έκανε μια συγκλονιστική ομιλία για τον Σπύρο Καγιαλέ, παρουσιάζοντας ένα πλήρες ιστορικό από τα πεδία των μαχών όπου πολέμησε. Με πλήρη λεπτομέρεια περιέγραψε την σκηνή με τον Κρητικό ο οποίος κατά τους αγώνες για Ένωση της νήσου με την Ελλάδα, έκανε το κορμί του Ιστό για την σημαία, όταν τα εχθρικά πλοία βομβάρδισαν  το κοντάρι, υψώνοντας με το κορμί του την σημαία του Έθνους στα ουράνια.