Στην Κύπρο του 2017, όπου κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΔηΣυ μιλάνε για ανάπτυξη και επιτυχημένη έξοδο από τα μνημόνια, αυτό σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αντικατοπτρίζεται στην κοινωνία. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ειδησεογραφική σελίδα tothemaonline.com, μια ηλικιωμένη συμπατριώτισσά μας, απεγνωσμένη από τα μέτρα λιτότητας και εξαθλιωμένη από την ανέχεια που επέβαλε δια του νόμου η κυβέρνηση ψάχνει για φαγητό στα σκουπίδια.

Η εικόνα αυτή μόνο αισθήματα ΝΤΡΟΠΗΣ δημιουργεί σε κάθε υγιή σκεπτόμενο Έλληνα της Κύπρου, αλλά και προβληματισμό για το κατήφορο που οδήγησε η κυβέρνηση την οικονομία, εξαθλιώνοντας πλήρως την κοινωνία. Είναι καιρός η κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να ενδιαφερθεί  πραγματικά για τον λαό που πένεται.

Ακολουθεί αυτούσια η δημοσίευση:

Απογοήτευση. Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει την σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας. Έχουμε ντροπιάσει την ιστορία τους έθνους μας και ντροπιαστεί προς τους νεότερούς μας, που τους παραδίδουμε αυτή την εξευτελιστική εικόνα της Κύπρου.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν μία ηλικιωμένη γυναίκα και έναν άνδρα να ξεχωρίζουν τα σκουπίδια, προσπαθώντας να μαζέψουν φαγώσιμα.

Το θέμα του άρθρου δεν ήταν απλώς να τραβήξουμε τις φωτογραφίες για να προβάλουμε την κατάσταση, αλλά για να ξεκινήσουμε σιγά σιγά να συνειδητοποιούμε την σοβαρότητα και την τραγικότητα που επικρατεί τριγύρω μας.

Αν σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο να γεμίζουμε το στομάχι μας με σκουπίδια από καλάθους σκυβάλλων, στο προσεχές μέλλον σε ποιό ξένο κατώφλι θα σερνόμαστε για ένα κομμάτι ψωμί;

Ποιός φέρει ευθύνη για την κατάντια της γιαγιάς;

Ποιός φέρει ευθύνη για την κατάντια της γιαγιάς και των υπόλοιπων, όσων βρίσκονται στην ίδια μοίρα;

Αν  δεν έχετε τα κότσια να ομολογήσετε ένοχοι, τουλάχιστον πάρτε τις ευθύνες που σας αναλογούν και κάντε τους τετραψήφιους μισθούς σας να φαίνονται δικαιολογημένοι.

Δείτε τις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: