Βλέπουμε τα τελευταία 5 χρόνια πως η διαφθορά αναδύεται και ακούγεται πολύ έντονα στα αυτιά της κοινωνίας. Η διαφθορά είναι βαθιά ριζωμένη στο σύστημα  λόγω του ότι μέσα από την πάροδο των χρόνων όλες οι κυβερνήσεις άφησαν την κατάσταση να βαίνει προς τον όλεθρο. Ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το οικονομικό κατήφορο είναι η εμπλοκή σε σκάνδαλα και διαφθορά. Καθώς άτομα που κατείχαν νευραλγικά πόστα και αξιώματα έκαναν κατάχρηση του δημοσίου χρήματος, ενώ την ίδια στιγμή επικρατεί πλήρης ατιμωρησία, με τους κυβερνόντες να μην έχουν την πολιτική βούληση να πατάξουν από την ρίζα το φαινόμενο αυτό, κοροϊδεύοντας με διάφορα τεχνάσματα τον λαό. Αφήνοντας ένα έντονο ερώτημα να αιωρείται, «Θα φυλακίσουν τους ίδιους τους εαυτούς τους;»’

Πιστεύω ακράδαντα πως για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο θα πρέπει να θεσπιστούν αυστηρές ασφαλιστικές δικλείδες και νομοθεσίες που να αποτρέπουν την κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Σε πρώτη φάση πρέπει να υπάρξει δήμευση της περιουσίας εκείνου και της οικογένειας του , για αδικήματα όπως η διαπλοκή, οι μίζες ή οτιδήποτε αποσπά δημόσιο χρήμα, ώστε να μην βγαίνει ζημιωμένο το δημόσιο. Επίσης πρέπει να θεσπιστούν αυστηρές ποινές φυλάκισης, που θα συμπεριλαμβάνει καταναγκαστική εργασία προς όφελος του δημοσίου. Παράλληλα θα πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να αξιολογείται το πόθεν έσχες ατόμων που κατέχουν νευραλγικές θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για να γίνουν όμως όλα αυτά είναι απαραίτητη η πολιτική βούληση.

Είναι καιρός να μπει ένα ΤΕΛΟΣ σε αυτά τα φαινόμενα και να επέλθει ΚΑΘΑΡΣΗ στην κοινωνία, ώστε οι γενιές που θα έρθουν να ζήσουν σε μια καλύτερη Κύπρο. Έλληνες της Κύπρου περιθωριοποιείστε όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα και διαφθορά, ακολουθείστε τα χνάρια των προγόνων μας  που με κόπο και ιδρώτα έχτισαν μια αξιοπρεπή Κύπρο.

Μαρίνος Φιλοκύπρου