Σε τοποθέτηση του ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Λίνος Παπαγιάννης, για τον περί της πρόσβασης στο επάγγελμα του οδικού μεταφορέα, επεξήγησε τους λόγους για τους οποίους το Κίνημά μας, τάχθηκε ενάντια στην συγκεκριμένη πρόταση.

Μπορεί βραχυπρόθεσμα η συγκεκριμένη τροποποίηση να είναι προς όφελος του λαού, αφού ίσως βοηθήσει στο να υπάρξουν χαμηλότερες τιμές, όμως μελλοντικά βλέπουμε να εγκυμονεί τεράστιους κυνδύνους, αφού πιστεύουμε θα δημιουργήσει μονοπώλιο ή καρτέλ στον τομέα των συγκοινωνιών.

Πιο συγκεκριμένα δήλωση:

Θα καταψηφίσουμε το προτεινόμενο νομοσχέδιο και οι λόγοι είναι οι εξής:

Θεωρούμε ότι υπάρχει κίνδυνος μακροπρόθεσμα να δημιουργηθεί μονοπώλιο στον τομέα των συγκοινωνιών, ενώ επίσης αρκετοί εκπροσώποι των εμπλεκόμενων πλευρών εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους.

Τέλος, ο σημαντικότερος λόγος που θα καταψηφίσουμε το προτεινόμενο νομοσχέδιο είναι διότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους οδηγούς ταξί καθώς και για μικρές ιδιωτικές εταιρίες λεωφορείων να μείνουν χωρίς δουλεία και να κλείσουν.

Θέση αρχής για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι ότι πρέπει να εξασφαλισθούν αυτές οι θέσεις εργασίας και αυτές θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε.