Νέα δημοσκόπηση από το Κέντρο για τη Βιώσιμη Ειρήνη και τη Δημοκρατική Ανάπτυξη (SeeD), που έγινε σε συνεργασία με διεθνείς εταίρους, το ίδρυμα Berghof και την Interpeace δημοσίευσε η ιστοσελίδα Philenews, αναφορικά με το Κυπριακό. Ο κόσμος απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την παρουσία της Τουρκίας ως εγγυήτρια δύναμη στο νησί μετά την λύση αλλά και τι θα ψήφιζαν σε περίπτωση δημοψηφίσματος.

Χαρακτηριστικό είναι πως το 90% των Ελλήνων της Κύπρου δεν αποδέχεται υπό οποιοδήποτε καθεστώς την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων μετά την λύση.

Παράλληλα σε περίπτωση που επιτευχθεί λύση, η δημοσκόπηση αναφέρει πως μόλις το 23% των Ελληνοκυπρίων θα ψήφιζαν «Ναι» σε περίπτωση δημοψηφίσματος.

Το αποτέλεσμα αυτό θέτει ένα ξεκάθαρο ερώτημα, ποιους εκπροσωπεί αυτή την στιγμή στην Γενεύη ο Νίκος Αναστασιάδης;

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης με σαφήνεια δείχνουν την διαφωνία που έχει ο Ελληνισμός της Κύπρου με τους χειρισμούς του Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό.

Ο λαός το 2004 απέρριψε κατηγορηματικά το σχέδιο Ανάν και είναι έτοιμος για άλλη μια φορά να διατρανώσει την διαφωνία του με οποιαδήποτε λύση τύπου ΔΔΟ όταν χρειαστεί.