Ας μην τρεφόμαστε με αυταπάτες επιτέλους, αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα με ρεαλισμό, να πούμε στον λαό την αλήθεια. Διερωτόμαστε πραγματικά τι αναμένει να πετύχει η Κυπριακή Κυβέρνηση στην Γενεύη, όταν υπάρχουν τόσες και χαοτικές διαφωνίες. Είναι αστείο να αναμένουμε τον αδιάλλακτο Μουσταφά, όταν βρίσκεται στο ίδιο τραπέζι με την Τουρκία, να μετατραπεί σε διαλλακτικό.

Από την άλλη ποιος είναι ο ρόλος του «ενδιάμεσου χώρου», που πέρα από τις διακοπές, αυτή την στιγμή συμπαρίσταται στις διαπραγματεύσεις, αποδεχόμενος το φιάσκο που πραγματοποιείται στην Γενεύη, χωρίς να θέτει την Κυβέρνηση ενώπιον των βαρυσήμαντων ευθυνών της.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) βλέπει ότι μοναδικό αποτέλεσμα είναι η για πολλοστή φορά υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια ελληνοκυπριακή κοινότητα και η απενοχοποίηση της τουρκικής πλευράς, μαζί με την εκ νέου αναβάθμιση διεθνώς, του ψευδοκράτους.

Όσο υποτασσόμαστε στα θελήματα της τουρκικής πλευράς, όσο έχουμε εμμονές σε μια απαράδεκτη δήθεν λύση, άλλο τόσο θα είμαστε καταδικασμένη να ζητιανεύουμε τα δίκαια μας. Είναι καιρός να αντιληφθούν άπαντες ότι δεν ζητιανεύουμε, αλλά απαιτούμε όσα δικαιωματικά μας ανήκουν.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)