Με την παρουσία εκατοντάδων Εθνικιστών στο κέντρο της Λευκωσίας ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδη Αντιομοσπονδιακή εκδήλωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Στο κέντρο της πρωτεύουσας ήχησε πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά το σύνθημα «Κάτω τα χέρια ομοσπονδιακοί – Η Κύπρος Δεν Πωλείται Είναι Ελληνική», στέλνοντας το μήνυμα στην Γενεύη πως καμία «λύση» ομοσπονδίας δεν θα γίνει ανεχτή σε χώμα που ποτίστηκε με αίμα Ελληνικό.

Τον Κύκλο των ομιλιών άνοιξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Γεάδης Γεάδη, τονίζοντας πως σε αντίθεση με τα κόμματα της δήθεν αντιπολίτευσης που δίνουν την «μάχη» σε πολυτελή ξενοδοχεία μακριά από τον χώρο των συνομιλιών, οι Έλληνες Εθνικιστές δίνουν την πραγματική Αντιομοσπονδιακή Μάχη στον Δρόμο.

Επόμενος ομιλητής ο επαρχιακός Λευκωσίας, Γιώργος Χατζηιωάννου, τονίζοντας ότι το ΕΛΑΜ θα αντισταθεί με κάθε τίμημα σε λύση τύπου Ομοσπονδίας, τονίζοντας πως η Κύπρος είναι 3000 χρόνια Ελληνική και αυτό δεν αλλάζει με καμία υπογραφή.

Ακολούθως ανέβηκε στο βήμα το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μιχαλάκης Μιχαήλ, ο οποίος ανέλυσε τους λόγους που μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας θα αποβεί καταστροφική, οδηγώντας στην πλήρη τουρκοποίηση του νησιού.

Στη συνέχεια το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μάριος Βασιλείου, ανέλυσε τους λόγους που μια λύση ΔΔΟ θα διαλύσει την οικονομία της Πατρίδας μας, οδηγώντας τον λαό στην πλήρη φτωχοποίηση και το «νέο ομόσπονδο κράτος» σε νέα μνημόνια.

Εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας ο συναγωνιστής Πέτρος Αυγουστή τόνισε πως τα παιδιά με τα μαύρα αποτελούν την πρώτη γραμμή αντίστασης και δεν θα συμβιβαστούμε με καμιά Ομοσπονδία, δίνοντας αγώνες για μια Κύπρο Ελεύθερη – Ελληνική.

Ακολούθως ο επαρχιακός Πάφου, Πέτρος Κουντουρέσιης, έστειλε μήνυμα Εθνικής Αντίστασης στους δύσκολους καιρούς που θα έρθουν, τονίζοντας πως οι ΕΛΑΜίτες δεν θα αφήσουν να πάει χαμένο το Αίμα των ηρώων που θυσιάστηκαν σε αυτό τον τόπο.

Εν συνεχεία ο βουλευτής Αμμοχώστου, Λίνος Παπαγιάννης, δήλωσε πως το ΕΛΑΜ δεν θα συμβιβαστεί με καμία «λύση» Ομοσπονδίας, τονίζοντας πως ο Νίκος Αναστασιάδης είναι πολύ λίγος για να ξεγράψει με την υπογραφή του τις θυσίες όσων έπεσαν για την Λευτεριά της Κύπρου.

Τελευταίος ομιλητής ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χρίστος Χρίστου, ο οποίος καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους χειρισμούς Νίκου Αναστασιάδη και Αλέξη Τσίπρα στο Κυπριακό. Τόνισε παράλληλα πως την δεδομένη στιγμή η μοναδική φωνή που αντιστέκεται σθεναρά στα σχέδια της Αγγλικής και Τουρκικής διπλωματίας είναι αυτή του ΕΛΑΜ, που μέσα στους δρόμους στέλνει το μήνυμα για να ακουστεί μέχρι την Γενεύη πως Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο να δονεί την ατμόσφαιρα στο κέντρο της Λευκωσίας. Τον Εθνικό Ύμνο που ο Νίκος Αναστασιάδης επιθυμεί με την υπογραφή του να καταργήσει, οι ΕΛΑΜίτες όμως του απαντάμε:
ΒΓΑΛΤΟ ΑΠ’ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ