Ο Αντώνης Χαραλάμπους (Σπίθας) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λεμεσό. Είναι γιος του αείμνηστου Χαράλαμπου Χαραλάμπους (Χαμπή Σπίθα) από την Δωρά της Επαρχίας Λεμεσού και της Μαρίας Αχιλλέως (Τσιμέττα) από τα Χωλετριά της Πάφου, ενώ είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Παπαδοπούλου.

Αποφοίτησε το 2001 ως μηχανολόγος μηχανικός από την Α’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού, ενώ μέχρι το 2003 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά στις δυνάμεις Πεζικού, αρχικά στο 613 Μ/Κ ΤΠ στον Μαθιάτη και στη συνέχεια στο 651 Μ/Κ ΤΠ στην Κλήρου. Ακολούθως εργάστηκε ως μηχανοδηγός στην ιδιωτική επιχείρηση «Σπίθας Σκιπ». Είναι πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μεικτών Πολεμικών Τεχνών (MMA) και διαιτητής.

Από μικρή ηλικία, ο Αντώνης Χαραλάμπους (Σπίθας) έχει έντονη ενασχόληση με τα κοινά, ανήκοντας για πολλά χρόνια στον Εθνικιστικό χώρο, ενώ ανέπτυξε πλούσια αντιομοσπονδιακή δράση. Τα τελευταία χρόνια είναι ενεργό στέλεχος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στην Λεμεσό και θέτει την υποψηφιότητα του για το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού, ώστε με τον δυναμισμό που τον διακατέχει να υπερασπιστεί τα ιδανικά του και να πατάξει τα σκάνδαλα και την διαφθορά.