Την μόνιμη αντιπάθειά του προς το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.( εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί. Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Ντιαλόγκ» ο Μουσταφά κατά την ενημέρωση της ψευδοβουλής χαρακτήρισε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ως απειλή για τους Τουρκοκύπριους.

Μάλιστα, τάχθηκε υπέρ του αιτήματος για απαγόρευση της δραστηριοποίησης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), όπως γίνεται με «αντίστοιχες οργανώσεις σε ευρωπαϊκές χώρες». Το τραγελαφικό της συγκεκριμένης αναφοράς είναι το γεγονός πως ένα άτομο που κυβερνά ένα παράνομο κράτος, που δεν αναγνωρίζεται από κανένα πλην της Τουρκίας, ζητά να τεθεί εκτός νόμου ένα νόμιμο πολιτικό κίνημα το οποίο εκλέχθηκε από τους πολίτες στο Κοινοβούλιο.

Η αναφορά αυτή δείχνει για μία ακόμη φορά το φόβο που διακατέχει την ηγεσία του ψευδοκράτους για το Εθνικιστικό Κίνημα, αναγνωρίζοντας πως είμαστε η μοναδική δύναμη ανάσχεσης των καταστροφικών σχεδίων τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κατοχικός ηγέτης αναφέρεται στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και αυτό εννοείται πως αποτελεί τίτλο τιμής. Το να σε λασπολογεί και να σου επιτίθεται με κάθε ευκαιρία ο κατακτητής σου είναι απόδειξη ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο.