Καλλιεργεί ψευδαισθήσεις ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, ή δεν έχει γνώση του αντικειμένου του οποίου ασχολείται, καθώς από ότι φαίνεται είναι βαθιά νυκτωμένος.

Δεν ξέρουμε από πού πηγάζει η αισιοδοξία του και που βλέπει θετική πρόοδο στις συνομιλίες, τονίζοντας ότι οι εντατικές συνομιλίες στο Κυπριακό συνεχίζονται σε εποικοδομητικό πνεύμα.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας και παράλληλα διερωτόμαστε τι είδους ενημέρωσης έτυχε ο Άϊντα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Η αισιοδοξία πηγάζει από τις απειλές για το Φυσικό Αέριο, από την επιχειρούμενη δημογραφική αλλοίωση του νησιού μας με τους εποίκους, την εμμονή για το θέμα των εγγυήσεων και την πολιτική ισότητα, ή μήπως την αποδεδειγμένη επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, μέσω αγωγών νερού και ρεύματος, με στόχο την πλήρη προσάρτηση σε αυτή των κατεχομένων.

Δυστυχώς αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, έφυγε ανενημέρωτος για την Κύπρο, αφού δεν είμαστε σε θέση ούτε να προβάλουμε ορθά τις πτυχές του Κυπριακού προβλήματος αλλά ούτε και να αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο της κατοχής, διεκδικώντας τα δίκαια μας απέναντι στις παράλογες και παράνομες απαιτήσεις του εισβολέα ή απλά καλλιεργεί ψευδαισθήσεις.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)