Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θεωρούμε απαράδεκτη την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την αύξηση της αμοιβής των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων ημικρατικών και άλλων οργανισμών, κρατικών εταιρειών και συμβουλίων/επιτροπών από 1/1/2017. Η δαπάνη ανέρχεται στο ύψος των 360.000 ευρώ ετησίως με την αμοιβή αρκετών Διοικητικών Συμβουλίων μεγάλων ημικρατικών οργανισμών να διπλασιάζεται.

Την στιγμή που η Κύπρος παραμένει υπό οικονομική επιτήρηση, η ανεργία παραμένει σε διψήφια ποσοστά, με την Υγεία πραγματικά στην «εντατική», θεωρούμε προκλητική την αύξηση των αμοιβών αυτών. Το επιχείρημα της Κυβέρνησης ότι οι υφιστάμενες αμοιβές δεν αποτελούν ούτε καν ελάχιστη ανταμοιβή για τον χρόνο που θυσιάζουν από την επαγγελματική και προσωπική τους ζωή τα μέλη των οργανισμών αυτών είναι προσβλητικό για τους χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας καθώς και τους χιλιάδες συμπολίτες μας που υποαμοίβονται στον ιδιωτικό τομέα.

Εάν περισσεύουν 360.000 ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2017, τότε ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) μπορούμε να προτείνουμε πολλές επιλογές για να δωθούν τα χρήματα, μεταξύ αυτών στην Υγεία και σε ευπαθείς ομάδες.

Γραφείο Τύπου 

Εθνικού Λαιϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)