Στην Κύπρο του 2015 όπου τα πάντα είναι νόμιμα, από την πρέζα, τις εκτρώσεις μέχρι την κάθε είδους ανηθικότητα και ανωμαλία, περάσαμε σε ένα ακόμη στάδιο.

Στο πεδίο του χρήματος λοιπόν, συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός αποφάσισε να διεξάγει ανδρικά καλλιστεία ομορφιάς. Αφήνουμε κατά μέρους τις πολυδαπανηρές αυτές παραγωγές, τη στιγμή που μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, και επικεντρωνόμαστε στις φωτογραφίες με τις οποίες προωθείται η συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η εν λόγω παραγωγή, είχε λοιπόν, την φαεινότατη ιδέα να φωτογραφήσει τα «μοντέλα» στα Κρατητήρια της Κοκκινοτριμιθιάς, προσπαθώντας να δώσει στρατιωτικό χαρακτήρα! Είναι πραγματικά άξιον απορίας το πως σκέφτονται σήμερα οι άνθρωποι αυτοί.

Αναλογίστηκαν άραγε, πως ο συγκεκριμένος τόπος είναι ένας τόπος ιερός για τον Κυπριακό Ελληνισμό; Αναλογίστηκαν πως στο συγκεκριμένο σημείο, που οι ίδιοι κάποιες δεκαετίες μετά χαϊρεντίζονται, υπήρξαν τιμημένοι Αγωνιστές όπου άφηναν την τελευταία πνοή της ζωή τους από τις κακουχίες και τα φρικτά βασανιστήρια; Αναλογίστηκαν πως εκεί χτυπούσε η ψυχή του αγώνα της ΕΟΚΑ; 

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς πρέπει να περιμένουμε άλλο από τη σημερινή κοινωνία! Ίσως φωτογράφηση στους τάφους των Φυλακισμένων Μνημάτων ή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας; Όποια και αν είναι η συνέχεια πάντως, δεν δικαιούμαστε να έχουμε απολύτως κανένα παράπονο από τους Τούρκους, οι οποίοι φωτογράφιζαν τα μοντέλα τους σε συλημένα νεκροταφεία των κατεχομένων!

Υ.Γ. Το λιγότερο που έχει να κάνει η παραγωγή είναι να ζητήσει συγγνώμη από τον Κυπριακό Ελληνισμό και να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη φωτογράφηση. 

12019765 157781257900399 7645576495394338601 n 9263d

]]>