Την πρόθεση να εκστρατεύουν στις ελεύθερες περιοχές εξέφρασαν Τουρκο»κύπριοι» πράκτορες. Στα πλαίσια των ΜΟΕ επιθυμούν να φέρνουν Τούρκους τουρίστες για μονοήμερες εκδρομές, οι οποίοι θα απολαύσουν τους χώρους θρησκευτικής λατρείας των ελεύθερων περιοχών.

Παράλληλα, θα απολαμβάνουν και τις ομορφιές της «βόρειας Κύπρου» όπως χαρακτηριστικά λένε οι πράκτορες. Για όσους δεν γνωρίζουν ή έχουν κοντή μνήμη, η «βόρεια Κύπρος» που αναφέρεται είναι η κατεχομένη πατρίδα μας που εδώ και σαράντα ένα χρόνια την σφετερίζονται οι ανθρώπους, στους οποίους προσφέρουμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Δεν έχουμε αμφιβολία πως το κυπριακό κράτος θα δει με μεγάλη χαρά τη συγκεκριμένη πρόθεση και θα ανοίξει τις αγκάλες της στους Τούρκους. Βεβαίως, με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο υποδέχεται το τούρκικο κράτος τις δικές μας αποστολές. Να θυμίσουμε πως υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας τις αποστολές ποδοσφαιρικών μας ομάδων. Μέχρι και τις κάλτσες τους έβγαλαν! 

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης υπάρχουν μόνο στα μυαλά κάποιων, οι οποίοι βλέπουν στα σχέδια μίας επερχόμενης λύσης τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να εκτοξεύονται και να εξυπηρετούνται τα οικονομικά τους συμφέροντα. Κανείς όμως δεν αναφέρει πως οι πλείστοι πρόσφυγες θα παραμείνουν πρόσφυγες, ενώ οικονομικά η Κύπρος θα βρεθεί σε ακόμη χειρότερη θέση!

]]>