Περαιτέρω κατά €331,7 εκατατομμύρια αυξήθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της Κύπρου για τον μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Να υπενθυμίσουμε πως, για το πρώτο εξάμηνο του έτους, Ιανουάριο – Ιούνιο, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου ανήλθε στα €1.607,0 εκατομμύρια, καταγράφοντας άυξηση 7,9% σε σύγκριση με το ίδιο εξάμηνο του περασμένου έτους.

Ειδικότερα, με βάση προκαταρκτικές εκτιμήσεις, τον Ιούλιο οι συνολικές εισαγωγές ήταν €462 εκατατομμύρια, εκ των οποίων €323,6 εκατομμύρια ήταν από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και €138,4 εκατατομμύρια εισαγωγές από τρίτες χώρες.

Οι συνολικές εξαγωγές ήταν €130,3 εκατομμύρια, εκ των οποίων €71,8 εκατατομμύρια προς άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και €58,5 εκατομμύρια σε τρίτες χώρες.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο ανήλθε σε €1,9 δισεκατομμύρια, καθώς οι εισαγωγές ήταν €2,8 δισεκατομμύρια και οι εξαγωγές €905 εκατομμύρια. 

Η κατρακύλα της κυπριακής οικονομίας δεν έχει σταματημό και οι κυβερνώντες συνεχίζουν να εμπαίζουν τον λαό, ο οποίος υποχρεούται να ζει στην ανέχεια, με τη λαίλαπα της ανεργίας να μαστίζει την πατρίδα μας, βλέποντας τους μόχθους μιας ζωής να βυθίζονται στην οικονομική κρίση και τις επιχειρήσεις αφημένες, να κλείνουν η μία μετά την άλλη, ενώ τα κόκκινα δάνεια χτυπάνε κόκκινο, απειλώντας άμεσα μέχρι και τις οικογενειακές εστίες. 
 
Η ανυπαρξία ουσιαστικής παραγωγής έφερε την οικονομική κατάρρευση με όλα τα πιο πάνω επακόλουθα. Μόνη μας ελπίδα είναι να επιστρέψει ο τόπος μας στην τοπική παραγωγή. Στον πρωτογενή δηλαδή τομέα, δηλαδή γεωργία, κτηνοτροφία και με τις κατάλληλες επενδύσεις στον δευτερογενή τομέα, δηλαδή την βιομηχανία. Μόνο όταν πράξουμε και παράξουμε, θα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.]]>