Ακόμα μια επέτειος από την φονική έκρηξη του Μαρί, η οποία δολοφόνησε 13 παλληκάρια, που έπεσαν έρμαιο στην ανικανότητα κάποιων. Κάποιων που εως και σήμερα είναι ελεύθεροι αφού καμία τιμωρία δεν καταλογίστηκε εναντίον τους.

Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Κύπρο, το νησί των «Αθώων», αφού μετά από μια φονική έκρηξη με βαρύτατες ευθύνες να βαραίνουν την κυβέρνηση δεν κινείται φύλλο.

Τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) βρέθηκαν όμως για ακόμα μια φορά στις επάλξεις. Παρευρέθηκαν στην πλατεία του χωριού, όπου και συμμετείχαν στην σεμνή και επιτυχημένη τελετή που διοργάνωσαν οι συγγενείς.

Με το πέρας της εκδήλωσης με δάδες στα χέρια τα μέλη του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, διασχίζοντας το χωριό πορεύτηκαν προς την ναυτική βάση του Μαρί, μαζί με άλλους παρευρισκόμενους αλλά και συγγενείς των θυμάτων.

Η πορεία κατέληξε έξω από την πύλη του στρατοπέδου, όπου και τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή εις μνήμη των θυμάτων. Ακολούθως ανακρούστηκαν τα 13 ονόματα των φονευθέντων και συγγενείς των θυμάτων ένας – ένας άναβαν κερί εις μνήμη του δικού τους ανθρώπου.

Η εκδήλωση έληξε σε στάση προσοχής και με τον Εθνικό Ύμνο να δονεί την ατμόσφαιρα.

Για ακόμα μια φορά τα συγχαρητήρια που δέχτηκαν τα μέλη μας από τους παρευρισκόμενους αλλά κυρίως από συγγενείς ήταν άκρως ενθαρρυντικά, καθώς μας γεμίζουν με δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα που δίνουμε εναντίον όλων.

Θα συνεχίσουμε να ζητάμε επιτακτικά την τιμωρία όλων των ενόχων για την δολοφονική έκρηξη στο Μαρί, που στοίχησε την ζωή σε 13 συμπατριώτες μας.

IMG 0936 bf64e

IMG 0018.JPG 2 aa715

IMG 0020.JPG 2 a3374

IMG 0026.JPG 2 64c93

IMG 0036.JPG 2 f3832

Συγγενείς θυμάτων στην πορεία μαζί με τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

IMG 0047.JPG 2 973d7

Ανάκρουση ονομάτων πεσόντων από τα μέλη του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος

]]>