Ο ληστής που ξυλοκόπησε τον 65χρονο στη Ξυλοφάγου όλα δείχνουν πως είναι καταζητούμενος φονιάς, ενώ σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο απέστειλε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης το αντίστοιχο Υπουργείο της Ελλάδος το συγκεκριμένο άτομο έχει χαρακτηριστεί από την Interpol ως «ιδιαίτερα επικίνδυνο».

Συγκεκριμένα ο Aλβανός, Χασάν Εσιανι Αστρίτ, 30 ετών, θεωρείται ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης και καταζητείτο από την Ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας τριαντάχρονου το 2012 στη Καισαριανή των Αθηνών, απόπειρας ανθρωποκτονίας, κλοπής και κατοχής πυροβόλου όπλου, είναι και ο δράστης της ληστείας και του τραυματισμού σε βάρος του 65χρονου στην Ξυλοφάγου. 
 
Ο Αλβανός συνελήφθη από το ΤΑΕ Α.Δ. Αμμοχώστου, σε αγροικία στο δρόμο Φρενάρους  Βρυσούλων και τέθηκε υπό κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι ενώ εκδόθηκε και διάταγμα κράτησης του προκειμένου να διερευνηθεί σε βάρος του η ληστεία και ο τραυματισμός της Ξυλοφάγου.
 
Ο Κατηγορούμενος προέβαλε τον ισχυρισμό ότι τα αδικήματα τα διέπραξε μαζί με ένα ακόμη Αλβανό και υποσχέθηκε να τον αποκαλύψει κατά την ανάκριση του μετά την διαδικασία. Ενώ φέρονται ότι έκλεψαν επτακόσια ευρώ και μεγάλο αριθμό χρυσαφικών.
 
Κατά την έρευνα στη αγροικία μεταξύ Φρενάρους και Βρυσούλλων βρέθηκαν επίσης ένα περίστροφο, ένα σακούλι με χρυσαφικά και δώδεκα φυτά καννάβεως ύψους ένα εώς δύο εκατοστά το καθένα.
 
Τον κατηγορούμενο φιλοξενούσε τριανταενάχρονος από την Αχερίτου ο οποίος συνελήφθη επίσης και τέθηκε επίσης υπό κράτηση ως συνεργός.
 
Ταυτόχρονα η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης θα διερευνήσει κάτω από ποίες συνθήκες ο Αλβανός βρέθηκε στη Κυπριακή επικράτεια με όλες τις ενδείξεις δείχνουν ότι ήλθε από τα κατεχόμενα.
 
Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ο Αλβανός θα απελαθεί στη Ελλάδα συνοδευόμενος από Έλληνες αστυνομικούς. Να σημειώσουμε ότι ο φυγόδικος έφερε ένσταση για την έκδοση του στην Ελλάδα.
 
Επιβάλλεται το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, ούτως ώστε να προστατευθεί ο κυπριακός Ελληνισμός. Η πατρίδα μας εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διακίνησης μέσω των κατεχομένων έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι, στο οποίο μπορεί ανενόχλητος να εισέρχεται ο κάθε λογής εγκληματίας και να δρα εις βάρος των πολιτών θέτωντας σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.]]>